45 contagis de la covid-19 en una setmana a Sant Cugat amb una mitjana d'edat de 36 anys

Les residències de gent gran no han registrat cap positiu en les últimes setmanes

Sant Cugat ha registrat 45 nous casos de coronavirus des del 8 de setembre. És la xifra més baixa de positius en una setmana des de principis de l'agost. Des de l'inici de la pandèmia s'han comptabilitzat 1.214 casos de covid-19 al municipi i 183 defuncions. Cap dels nous positius s'ha produït en una residència de gent gran. Són dades del Departament de Salut.

Més info: Primera defunció d'un santcugatenc per coronavirus de les últimes setmanes

 

Tot i la disminució de positius, el risc de rebrot continua sent alt a Sant Cugat. L'índex se situa en els 142,5 punts (per sobre de 100 ja es considera alt), lleugerament superior a la setmana anterior. La velocitat de reproducció de la malaltia, que quantifica el número de persones que contagia cada portador de la covid-19, pràcticament se situa a l'1 i actualment és d'1,05. Es considera que el virus comença a retrocedir quan aquesta xifra és inferior a l'1.

 

Des del 4 d'agost s'ha registrat un únic ingrés hospitalari d'un santcugatenc per coronavirus, i cap a l'UCI. A hores d'ara hi ha cinc veïns de la ciutat ingressats en un centre hospitalari, cap a la Unitat de Cures Intensives.

 

Del 4 al 10 d'agost s'han realitzat a Sant Cugat 1.156 proves PCR, de les quals un 5,5% han resultat positives. La mitjana d'edat dels nous positius continua sent baixa i se situa al voltanta dels 36 anys.

 
Comentaris

Destaquem