457 robatoris amb força a domicilis entre gener i agost de 2018

La Junta Local de Seguretat celebrada a Sant Cugat ha servit per constatar l'estabilització d'aquests delictes i la necessitat de seguir treballant

457 robatoris amb força a domicilis són els que s'han produït a Sant Cugat del Vallès entre els mesos de gener i agost de 2018. Una dada facilitada per Mossos d'Esquadra durant la celebració de la Junta Local de Seguretat aquest dimarts, 2 d'octubre.

 

Com ha explicat l'Ajuntament de la ciutat en un comunicat de premsa, Mossos d'Esquadra "ha informat d'una contenció dels robatoris amb força a domicilis, ja que des de principi d'any (gener-agost 2018) s'han registrat pràcticament el mateix nombre de robatoris respecte del mateix període de l'any passat (461 i 457, respectivament)". De la mateixa manera, assenyalen que "en els darrers tres mesos d'enguany (juliol, agost i setembre) s'està produint una baixada d'aquest tipus de delicte que permet preveure una tendència a la baixa en les dades interanuals", a més d'haver augmentat, entre gener i setembre d'enguany, "un 42% els detinguts relacionats amb robatoris a domicilis, passant de 19 a 27 individus".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha subratllat aquesta tendència a la baixa, remarcant que "estem contents, però no ens podem aturar". Igualment, ha fet valdre l'increment del nombre de detencions, i ha valorat positivament la tasca policial i com "amb algunes de les seves actuacions s'ha pogut constatar que la percepció de seguretat al municipi ha millorat una mica". Fortuny, però, ha reivindicat "més presència policial", apel·lant "a què alguns d'aquests nous 500 Mossos d'Esquadra puguin arribar a Sant Cugat, tal com es va comprometre en el seu moment el Conseller Jané", ha recordat. També ha subratllat que el "pressupost per al 2019 incorpora un increment del 26% dels recursos per millorar en infraestructures de seguretat", com són més càmeres de seguretat o mesures d'autoprotecció. Un pressupost que "espero que es tiri endavant", ha remarcat.

Igualment, ha demanat a la Conselleria que Sant Cugat disposi d'Unitat d'Investigació. "Sant Cugat és una ciutat segura, però complicada per ser 100% segura", ha remarcat al respecte l'alcaldessa de la ciutat. De la mateixa manera, ha fet valdre la importància de la coordinació dels diferents cossos de seguretat a la ciutat. "S'ha visualitzat una millora en la coordinació, molt vinculada a les persones que hi ha al capdavant, que ho estan garantint", ha subratllat.

Tornant a les dades, Fortuny ha apuntat que "objectivament, on hi ha més robatoris és a Valldoreix, amb diferència". Un fet que ha constatat també la presidenta accidental de l'EMD, Susanna Herrada, qui ha demanat més presència policial a la vila. De la mateixa manera, Fortuny també ha subratllat "altres zones de la ciutat, com és la Floresta, com s'ha vist als diferents plens municipals", apuntant que s'hi està treballant.

La Junta Local de Seguretat s'ha reunit aquest dimarts al matí a l'Ajuntament amb la presència de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i diversos representants dels cossos de seguretat que treballen a la ciutat: la comissària en cap de la regió Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa; el cap de la comissaria de Mossos Sant Cugat, Manel Rodríguez; l'inspector en cap de la comissaria de Terrassa de la Policia Nacional, Jose Maria Prieto; el cap de la companyia de la Guàrdia Civil de la demarcació de Premià de Mar, José Miguel Foronda; i el cap de Bombers del Parc Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich.  També van prendre-hi part el director de l’àmbit de Seguretat ciutadana, Jaume González; l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré; i el sotsinspector de la Policia Local, Àngel Pastor.   

Tal com expliquen, l'alcaldessa i els caps policials han refermat novament el compromís de seguir focalitzant les actuacions en aquest tipus de delicte. En aquest sentit, s'ha posat en relleu la intensa coordinació entre Policia Local i Mossos d'Esquadra per fer front comú als robatoris a les llars. Una col·laboració que inclou una reunió setmanal per analitzar els fets delictius, una planificació conjunta o la posada en marxa de patrulles de paisà, que des del passat mes de maig ja han efectuat un total de 10 detencions.

Pel que fa a trànsit i seguretat ciutadana, la Policia Local ha apuntat que "entre els mesos de gener i setembre s'ha registrat una disminució del 70% dels ferits greus per accident de trànsit, passant de 10 a 3 respecte del mateix període de l'any passat". Així mateix, "enguany s'han produït dues morts per accident de trànsit".

 
Comentaris

Destaquem