5 gorgs pròxims a Sant Cugat per refrescar-se aquest estiu

Els grogs són sempre una bona opció per combatre la calor i passar un dia divertit amb amics i familiars durant l'estiu

A Catalunya hi ha moltes maneres de combatre la calor, i és que a banda de fer-ho a la platja, també es pot fer en zones més boscoses i muntanyoses gràcies als gorgs, que solen tenir aigua a una temperatura força més fresca que la que trobem en l'aigua de mar o en les piscines. Si bé és cert que al Vallès Occidental no hi ha molta proliferació de gorgs, que se solen acumular en altres zones del territori català, no cal anar molt lluny de Sant Cugat per poder gaudir d'aquests elements de la naturalesa que ajuden a refrescar-se.

Salt d'aigua de la Rierada

Ubicat a la Serra de Collserola, el Salt d'Aigua de la Rierada és el gorg més pròxim a Sant Cugat, i s'hi pot arribar fent diferents rutes, des de diferents punts de partida. El salt d'aigua és al mig de la riera de Vallvidrera, que acaba desembocant al riu Llobregat, a l'altura de Molins de Rei.

Am poc més d'una hora i mitja caminant des de Sant Cugat es pot arribar a la Rierada, i des d'allà buscar el punt del Salt d'Aigua.

Salt d'aigua de la Rierada. FOTO: Artur Ribera

Salt d'aigua de la Rierada. FOTO: Artur Ribera

 

Tres salts del Llobregat

Situat al mig del riu Llobregat, en el seu pas per Sant Fruitós del Bages, el gorg dels Tres salts del Llobregat és a menys de 40 minuts en cotxe de Sant Cugat. A més, cal destacar que els Tres Salts del Llobregat són també el punt de sortida, d'arribada i de passada de diferents rutes que poden fer-se per la zona, entre les quals destaca la ruta de Viladordis - els Tres Salts del Llobregat.

Gorg dels Tres Salts dels Capellans. FOTO: Cedida

Gorg dels Tres Salts dels Capellans. FOTO: Cedida

Salt dels Capellans

El Salt dels Capellans és l'Anoia, a tocar de l'Alt Penedès, a 45 minuts amb cotxe des de Sant Cugat. El Salt dels Capellans té la particularitat de formar part d'un conjunt de 4 gorgs, que poden visitar-se amb una ruta d'unes 3 hores de durada, i que convida a gaudir baixant per la clotada del torrent - tot i que els corriols tenen una certa dificultat. Així, per aquest ordre, partint des del Salt dels Capellans es pot passar per:

  • El Salt d'aigua del Cargol.
  • El Salt d'aigua dels Cups.
  • El Salt d'aigua de la Mala Dona.
Un tram del Salt dels Capellans. FOTO: Cedida

Un tram del Salt dels Capellans. FOTO: Cedida

 

Salt del Prat

Ubicat a la comarca del Vallès Oriental, el Salt del Prat és a aproximadament 50 minuts en cotxe de Sant Cugat. Del Salt del Prat se'n pot gaudir amb una lleugera caminada, de 5 km, des del Figaró, a la vall del Congost. Un camí ombrívol que condueix fins a aquesta piscina natural, ideal per gaudir amb amics o familiars.

Gorg del Salt del Prat. FOTO: Cedida

Gorg del Salt del Prat. FOTO: Cedida

Gorg de la Sort

Un altre gorg ubicat a la comarca del Vallès Oriental, en aquest cas dins del terme municipal d'Aiguafreda, a poc més de 40 minuts de Sant Cugat amb cotxe. Els visitants solen deixar el cotxe a la zona de la Font dels Enamorats, des d'on comença una petita ruta de menys de 5 km que condueix fins al gorg, passant per ponts espectaculars i zones d'interès natural i històric.

Gorg de la Sort. FOTO: Cedida

Gorg de la Sort. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem