528 balladors han participat en el Ball de Gitanes de Sant Cugat

Enguany les Gitanes s'han celebrat en 2 torns per primera vegada per motius d'espai a la plaça d'Octavià

El tradicional Ball de Gitanes ha omplert la plaça d'Octavià un any més; 528 balladors han hagut de repartir-se en dos torns per ballar còmodament. Any rere any són més les persones que s'engresquen i s'animen a ballar en colles per celebrar el Carnaval. Les cercaviles de gitanes han començat a les 11 h des de la pl. Victòria dels Àngels, la pl. d’en Coll, el carrer Valldoreix, la pl. Rafael de Casanova, la pl. Sant Antoni i la Pl. Can Quitèria.

Més info: Nacho Ferrer (Comissió Gitanes): "La gràcia de les tradicions és treure-les de la vitrina"

Camí a la plaça es respirava un ambient festiu, amb un cel sense cap núvol i una temperatura que ha fet creure que es tractava de la Festa Major. Tant els balladors com la gent que els acompanyava han fet camí acompanyats de música de carrer.

Ball de Gitanes. FOTO: Ale Gómez

Des del carrer Major ha liderat la cercavila el Gall de Carnaval. Amb una posada en escena còmica i sarcàstica, el Ball de Velles ha donat el tret de sortida als actes celebrats a la plaça d'Octavià, on més d'un centenar de persones esperaven amb ganes formant un cercle. A primera fila, la gent gran, probablement amb coneixement i experiència, ja havia agafat un bon lloc, asseguda a les cadires, per gaudir dels diferents balls.

Les Gitanes: un nou rècord de participació

No sorprèn que, després d'una pandèmia, i tenint en compte les edicions passades, el Ball de Gitanes hagi tornat a superar el nombre de participants. 528 persones han decidit ballar aquest any a la plaça d'Octavià, que s'ha tenyit de color i molt bon rotllo; una tradició que, sens dubte, fa de conciliador social i uneix a les colles d'amics. La gran participació ha obligat a la Comissió del Ball de Gitanes a gestionar-ho, per primera vegada, en dos torns, de manera que cap persona quedés fora. L'espai cada vegada es queda més petit, i des de la Comissió demanen alternatives i un suport organitzatiu.

Ball de Gitanes. Foto: Ale Gómez

Ball de Gitanes. Foto: Ale Gómez

Més info: El Gall pren el poder a l'alcaldessa i dona el tret de sortida El Carnaval 2023

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem