Ja hi ha estudis que demostren que una dieta rica en aliments amb determinades vitamines ajuda al sistema immunitari a superar la COVID-19 amb menys efectes negatius.
Els cítrics són una font rica en vitamina C. FOTO: Cedida
Cítrics
Aquests aliments són rics en vitamina C. Els més populars són l’aranja, la taronja, la mandarina, la llimona, la llima i la clementina.
Els alls i cebes reforcen el sistema immunitari. FOTO: Cedida
Alls i cebes
Tenen un component antiviral i antibacterià que protegeix l’organisme d’infeccions i n’afavoreixen el procés de curació.
El bròquil és molt beneficiós per a l'organisme. FOTO: Cedida
Bròquil
És considerat un superaliment i és ric en vitamines A, C i E com ho són altres antioxidants i aliments amb fibra. Per mantenir les seves propietats intactes, cal cuinar-lo el mínim possible.
El gingebre augmenta les defenses de l'organisme. FOTO: Cedida
Gingebre
Aquest aliment no només ajuda al sistema digestiu, sinó que també lluita contra els virus i els bacteris que afecten negativament l’organisme.
Hi ha estudis que diuen que la vitamina D redueix els efectes de la COVID-19. FOTO: Cedida
Vitamina D
Diferents estudis defensen que la vitamina D afavoreix el desenvolupament de defenses contra la COVID-19. Els aliments que tenen més vitamina D són el peix blau (salmó, tonyina, sardines, etc.), el marisc, els làctics i els ous entre altres.
La Vitamina K ajuda al sistema immunitari. FOTO: Cedida
Vitamina K
Aquesta vitamina és molt recomanable per a la salut dels ossos i del sistema cardiovascular. Els aliments que tenen aquesta vitamina són aquells vegetals que tenen la fulla verda (espinacs, col arrissada, bròquil, bledes o l’enciam romana).