6 Claus demana posar en marxa l'escola-taller per reformar les cases dels mestres

Tres mesos després que l'Ajuntament signés el conveni amb 6 Claus i Sostre Cívic, encara no s'han iniciat les obres

El col·lectiu 6 Claus segueix pendent de l'inici de les obres de reforma de les casetes dels mestres de la Floresta, una primera reforma que s'ha de fer a través d'una escola-taller impulsada per Promusa. 6 Claus, en un comunicat, ha lamentat que la promotora municipal d'habitatge encara no hagi complert amb els compromisos acordats a les negociacions: “No s'entén la demora en la posada en marxa de l'escola-taller, que ha de dur a terme les reformes dels habitatges de manera participativa”. En aquest mateix comunicat el col·lectiu demana una explicació a l'Ajuntament que justifiqui aquesta lentitud.

Tanmateix, 6 Claus manifesta el seu desig de posar-se a treballar com més aviat millor: “Tenim molta il·lusió i energia que en aquests moments no podem canalitzar. I volem fer-ho de la mà de l'Ajuntament, amb qui esperem reunir-nos en els pròxims dies per tal que la continuació del projecte sigui una realitat”. Promusa es va comprometre a assumir els enderrocs interiors i les obres exteriors. A més, construirà una sala annexa de 40 metres quadrats per les entitats i veïns del barri.

Reforma de les cases

Imatge virtual de com quedaran les cases dels mestres de la Floresta. FOTO: Cedida

Les cases dels mestres de la Floresta, que actualment formen un conjunt de 6 habitatges de titularitat de Promusa, seran remodelades estructuralment per tal d'acollir-ne 11 o 12. Amb aquest objectiu, Promusa assumirà els enderrocs interiors i les obres exteriors, i construirà la sala annexa per les entitats.

Un cop s'hagi aconseguit el certificat d'habitabilitat, ja podran entrar a viure els primers masovers, que ho farien a inicis del 2016. Aquests, s'hauran d'encarregar de les obres de rehabilitació dels habitatges, període que haurà de durar com a màxim 5 anys, prorrogables a dos més.

El lloguer té un preu màxim de 4 euros el metre quadrat. A partir d'aquest, els masovers podran pagar menys depenent de les hores i els diners que inverteixin en la remodelació de les cases.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem