6 racons amb encant de Collserola que et captivaran

El Parc Natural de Collserola ofereix múltiples opcions per gaudir d'espais singulars

El Parc Natural de Collserola compta amb més de 8.000 hectàrees de natura i és un espai ideal per fer passejades i excursions en qualsevol època de l'any. També a l'estiu, ja que la serralada té moltes zones d'ombra que faran el recorregut. Hi ha infinites opcions per fer excursions per Collserola des de Sant Cugat del Vallès, però en aquest cas us recomanem sis racons del Parc Natural que potser no heu visitat mai.

Viaducte de Can Ribes. FOTO: Arxiu

Viaducte de Can Ribes. FOTO: Arxiu

1. Viaducte de Can Ribes.

El viaducte de Can Ribas, també anomenat de la Rabassada, va ser construït entre 1908 i 1909. Travessa el fondal que hi ha en la capçalera del torrent de la Rabassada. Té una llargada de 85 metres, una amplada de 5,7 metres, una alçada màxima de 19 metres i 16 ulls. Permet accedir a l'edifici inacabat de Can Ribas i està a tocar de la font de Can Ribas. Al kilòmetre 6 i una mica més de la carretera de la Rabassada, després del desviament cap a Can Puig i Sant Medir trobem un camí de terra que ens hi porta.

La Mina Grott. FOTO: Cedida

La Mina Grott. FOTO: Cedida

2. Mina Grott.

La Mina Grott és un túnel de quasi un quilòmetre i mig situat al terme municipal de Barcelona que connecta el Pantà de Vallvidrera amb la part baixa del barri de Vallvidrera, travessant Collserola. La seva construcció es dugué a terme l'any 1855 per dur l'aigua del pantà fins a l'antic municipi de Sarrià. Posteriorment es va utilitzar com a pas per un trenet i per transportar obrers i material durant la construcció del ferrocarril. Ara està tancat però val la pena acostar-se per veure l'entrada i el seu entorn natural.

Ermita de Sant Vicenç del Bosc. FOTO: Artur Ribera

Ermita de Sant Vicenç del Bosc. FOTO: Artur Ribera

3. Ermita de Sant Vicenç del Bosc.

Situada en un racó ombrívol de Collserola a prop de la zona de Can Bell, hi ha aquestes ruïnes d'una ermita d'estil romànic formada per una nau i absis semicircular, documentada ja en el segle X. En ella es venerava a la Mare de Déu del Bosc, imatge de fusta policromada que avui es troba en el Museu Diocesà de Barcelona. S'hi pot accedir des de la rambla de Can Bell.

Les vistes des del turó de la Magarola o del Mal Tall. Foto: Artur Ribera

Les vistes des del turó de la Magarola o del Mal Tall. Foto: Artur Ribera

4. Turó de la Magarola.

El Turó de la Magarola o Turó del Maltall de Magarola és un turó de 430 metres a la intersecció dels termes municipals de Barcelona i Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès, a la serra de Collserola. És un espai perfecte per gaudir de bones vistes de Barcelona i Collserola. Habitual punt d'observació d'aus migratòries.

Salt d'aigua de la riera de Vallvidrera, a la Rierada FOTO: Artur Ribera

Salt d'aigua de la riera de Vallvidrera, a la Rierada FOTO: Artur Ribera

5. Salt d'aigua de la Rierada.

Ubicat a la zona de Collserola de La Rierada (Molins de Rei) hi ha aquest salt que quan plou o en èpoques de primavera i tardor sempre porta aigua. Val la pena visitar el salt i fer una passejada pels seus voltants, ja que és una zona de Collserola poc explotada i encara salvatge. Des del barri de la Rierada hi podrem arribar caminant.

L'ermita de Sant Adjutori és un dels racons poc coneguts de Collserola. FOTO: Cedida

L'ermita de Sant Adjutori és un dels racons poc coneguts de Collserola. FOTO: Cedida

6. Ermita de Sant Adjutori.

L'Ermita de Sant Adjutori és una església romànica del segle X del municipi de Sant Cugat del Vallès. S'hi observen reformes i ampliacions fetes als segles XII, XVI i XVII. Està situada a la vall de Gausac, molt a prop de la masia de Can Borrell. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem