600 signatures per demanar que Joan Llamas tingui un carrer a Sant Cugat

La iniciativa d'Amics de Pedra i Sang té com a objectiu arribar al miler de peticions per reconèixer l'actor i fotògraf local

Ja són 600 les signatures recollides per l'Associació Amics de Pedra i Sang per demanar que a Sant Cugat hi hagi un carrer amb el nom de l'actor i fotògraf santcugatenc Joan Llamas. Quan es compleixen deu anys de la desaparició del fill predilecte de Sant Cugat, l'entitat vol que es reconegui d'aquesta manera la seva importància a la ciutat.

L'objectiu de la iniciativa és arribar al miler de signatures. Els qui desitgin firmar, poden fer-ho a la Casa de Cultura de Sant Cugat i, a partir de divendres, 19 de maig, a les oficines del TOT Sant Cugat.

Joan Llamas va iniciar-se al món del teatre amb 7 anys, i és considerat un dels grans dinamitzadors culturals de Sant Cugat, on va néixer el 10 de setembre de 1940. Entre d'altres, va ser un dels fundadors, el 1959, de l'Agrupació Teatral Maragall, i el 1988 fundà, amb altres actors, la companyia Fila Zero.

També fou actor i promotor de l'espectacle Històries de Sant Cugat que va inaugurar l'any 1993 el Teatre-Auditori de Sant Cugat, i l'any següent, al costat de Joan Berlanga, Carles Casas i Dolors Vilarasau, van formar la companyia professional Tetrateatre.

D'altra banda, Joan Llamas fou fotògraf social. Des dels anys 60 va captar moments com l'Aplec de Sant Medir o els Tres Tombs, il·lustrant la realitat santcugatenca. L'any 2007 fou homenatjat per la ciutat al Teatre de la Unió i va ser nomenat Fill Predilecte de Sant Cugat a títol pòstum.

Ara, l'Associació Amics de Pedra i Sang demana que la ciutat ampliï aquest reconeixement i li dediqui un carrer. "Joan Llamas és una persona del poble, nascuda aquí, i fonamental en la història del teatre a la ciutat", remarca Dolors Vilarasau, directora teatral. "Era una persona extraordinària, i seria molt maco que rebés aquesta distinció", afegeix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem