contingut promocionat
DESPIERTA

7 claus perquè els infants tinguin una tornada a l'escola tranquil·la

Ja som al setembre i les vacances s’han acabat. En pocs dies els nostres fills tornaran a la rutina escolar i, com a nosaltres, això els produeix un trasbals anímic temporal

Els nervis d’iniciar un nou curs, de retrobar-se amb els companys i els nous mestres, s’uneix a la manca d’hàbits horaris que tenim després de les vacances estivals. És per això, que us volem ajudar a reprendre aquestes rutines i a preparar-vos per la “tornada al cole”.

1. El més important és recuperar les rutines d’anar a dormir, llevar-se al matí i dels àpats

2. Anar-ho regulant a poc a poc, al llarg d’un parell de setmanes abans de l’inici de les classes, farà més lleu el primer dia.

3. Menjar sa i equilibrat, llevar-nos d’hora i oblidar-nos de dispositius electrònics abans d’anar a dormir, aportarà qualitat a la nostra nova rutina.

4. Però no només ens hem d’habituar als horaris, haurem de repassar que tinguem tots els deures fets i, en cas de recuperacions, tenir-ho tot ben estudiat, llest pel repàs final.

5. No deixem per als últims dies la preparació i la revisió dels materials a dur el primer dia (llibres folrats, estoig, llibretes, uniformes...), això afegirà estrès a l’ansietat i apatia normal dels últims dies de vacances.

6. No oblidem que els petits també poden patir estrès postvacacional.

7. Acompanyar-los en tot moment, de forma positiva, ajudant-los en la preparació dels materials i en els últims repassos abans de l’inici de les recuperacions (aquells que hagin de recuperar), és molt important per mostrar-los la nostra confiança i suport.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem