7 grups de 5 centres escolars de Sant Cugat, confinats per COVID-19

Es tracta de tres grups de l'escola La Farga, un del col·legi Pureza de María, un de l'escola Joan Maragall, un del Santa Isabel i un del Viaró

Sant Cugat compta amb 7 grups aïllats de centres escolars després de detectar un cas de COVID-19 en cadascun d'aquests grups. Els grups aïllats són un de sisè de Primària, un de quart de Primària i un de 4t d'ESO de l'escola La Farga, un grup d'infantil del col·legi Pureza de Maria, després que donés positiu una docent, un grup de l'escola Joan Maragall, un grup del Santa Isabel i un altre del Viaró, tal com ha avançat Cugat.cat.

Més info: Confinats tres grups de La Farga per positius de Covid-19

La directora del Pureza de Maria, la germana María Jesús Torrente ha explicat el cas del seu centre: "Vam tenir una professora que es va trobar malament i va anar a fer-se el test PCR. Quan la docent ens ha confirmat que ha donat positiu, hem avisat a totes les famílies, qui ja no han portat als alumnes avui".

D'altra banda, Torrente ha explicat que ja han avisat "al nostre centre de referència (CAP de Valldoreix) qui començarà a trucar a totes les famílies, a més de l'Ajuntament i al Departament de Salut. Hem activitat tots els protocols i el més important, és poder actuar amb prevenció per tal d'evitar que es propagui".

 

Més info: La regidora d'Educació demana "serenor" davant dels primers casos de covid a escoles

L'escola La Farga, tres grups aïllats

En el cas de l'escola La Farga, els alumnes van assistir a classe sense símptomes el dilluns 14 de setembre, però dimarts ja es van quedar a casa perquè tenien contactes propers amb símptomes. "Es van contagiar abans de començar l'escola i només van venir dilluns. Les proves van sortir dijous, ens ho van comunicar i vam activar el protocol de comunicació amb el CAP i es va decretar el confinament dels grups estables", explica Miquel Riera, director de La Farga.

Un cop el resultat ha estat positiu, s'ha hagut de confinar els seus tres grups, que hauran de fer una quarantena de quinze dies. A més, tots els alumnes hauran de fer-se proves PCR i, en cas de ser positius, els seus contactes estrets també hauran de fer quarantena. Són aproximadament uns 42 alumnes de Primària, 27 de 4t d'ESO, tres tutors i alguns especialistes. Seguiran amb l'activitat lectiva de manera telemàtica.

El protocol marca que si hi ha positius en més d'un grup, es podria arribar a estudiar la possibilitat de tancar tot el centre, una decisió de Salut. Un fet que per ara no es planteja Miquel Riera: "L'objectiu és no tancar el centre i posar tots els mitjans perquè no hi hagi més casos. Estem a l'espera del que digui el Departament de Salut. De moment es fa el seguiment dels grups confinats. Són tres classes, però dos contagis".

El protocol

Segons el protocol del Departament d'Educació, quan hi ha un cas positiu en un grup de convivència estable, tot el grup ha de fer quarantena durant 14 dies. Es farà un test PCR a tots els membres del grup. Un resultat negatiu d'aquest test als contactes no eximeix de la necessitat de mantenir la quarantena durant els 14 dies que dura el període màxim d'incubació.

Si hi ha més d'un cas positiu en dos o més grups de convivència que comparteixen espai (un edifici, un torn...), es podria recomanar l'aïllament de tots els grups del mateix espai i interrompre l'activitat lectiva dels grups que utilitzin la mateixa zona durant catorze dies. Finalment, si els grups amb positius pertanyen a diferents espais de l'escola, es pot plantejar el tancament total del centre educatiu durant catorze dies.

 
Comentaris

Destaquem