8 anys de la ventada més greu que ha patit Sant Cugat

Durant el 24 de gener del 2009 van caure més d'un miler d'arbres en tot el terme municipal

"Una catàstrofe imponent", va afirmar l'aleshores alcalde, Lluís Recoder, després de quantificar les destrosses que havia provocat la ventada d'aquell dissabte 24 de gener del 2009. 

Aquell dissabte, Sant Cugat va despertar amb ratxes de vent de fins a 130 km, tal com va registrar el Servei Meteorològic de Catalunya. 

La ventada va provocar nombrosos danys al municipi. Van caure més d'un miler d'arbres, més d'un centenar de cases es van veure afectades, així com els carrers de la ciutat. 

Un dels incidents més destacats però, va tenir lloc al CEIP Ferran i Clua, quan el vent va provocar que s'aixequés la teulada. L'escola va estar tancada fins el 29 de gener.

El Club de Golf Sant Cugat, va haver de tancar les seves portes durant més de tres setmanes. I és que la ventada va malmetre més de la meitat del recorregut. El Club Tennis Natació Sant Cugat i el Club Esportiu Valldoreix, també van patir greus destrosses.

La ventada també va provocar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya interrompés el seu servei i que la carretera de l'Arrabassada estigués tallada al trànsit, durant diverses hores. A més, el subministrament elèctric va estar tallat, durant dies, en alguns punts del municipi. 

Aquell cap de setmana, que Lluís Recoder va qualificar de "la catàstrofe més important que ha patit Sant Cugat des del 1994, quan un incendi va cremar més de 200 hectàrees", van treballar més de 100 persones entre membres de la Policia Local, ADF, Protecció Civil, la Brigada Municipal, entre altres.  

El cap de setmana del 24 i 25 de gener del 2009, la Policia Local va atendre un total de 800 incidències per la ventada. 

A dia d'avui, encara hi ha zones del terme municipal de Sant Cugat en què es poden veure les conseqüències d'aquella ventada. 

Repasseu la ventada amb aquestes imatges

Part de la teulada del Ferran i Clua va caure FOTO: Lluís Llebot
Més informació
 
Comentaris

Destaquem