8 fonts a Collserola per descobrir aquest estiu

Algunes de les fonts més boniques que es poden trobar al Parc Natural de Collserola

El Parc Natural de Collserola compta amb desenes de fonts pels seus boscos, algunes d'elles naturals i altres construïdes pels humans durant el segle XX. Les vacances poden ser un bon moment per descobrir aquests paratges bucòlics de la serralada i que sovint són pocs coneguts. Cal recordar que actualment el risc d'incendi és molt elevat, per la qual cosa cal tenir molta prudència en les activitats a la natura.

Les zones d'ombra són protagonistes en aquestes fonts i això farà que la nostra passejada sigui més còmode. Us recomanem vuit fonts que podeu visitar a Collserola i fer excursions des de Sant Cugat.

Font d'en Ribas. FOTO: Artur Ribera

Font d'en Ribas. FOTO: Artur Ribera

 

1. Font d'en Ribas

Aquesta font d'estil modernista és de les més boniques del parc i es caracteritza per recobriment de peces de mosaic de colors (trencadís fet famós per Gaudí) que estava de moda a l'època. Es va construir al voltant de 1909.

Font Groga. FOTO: Artur Ribera

Font Groga. FOTO: Artur Ribera

 

2. Font Groga

És una construcció gran, de planta semicircular; la paret és d'obra arrebossada que forma diverses arcades. A la part central hi ha el frontal de la font d'on brolla un petit rajolí a la bassa, situada a nivell de terra. Aquesta és una font ferruginosa o rovellada on l'aigua ha passat per pissarres negres o altres roques amb sulfurs que en rajar deixen els dipòsits groguencs.

Font d'en Sert. FOTO: Artur Ribera

Font d'en Sert. FOTO: Artur Ribera

 

3. Font d'en Sert

Bonica construcció formada per un frontal amb un acabat superficial de peces de mosaic blanc i unes altres de color verd que formen el nom de la font. L'entorn és privilegiat i és una de les parades habituals dels excursionistes a Collserola. Hi ha una taula de pedra. És de les que raja més aigua de totes les fonts de Collserola.

Font de Sant Vicenç del Bosc. FOTO: Artur Ribera

Font de Sant Vicenç del Bosc. FOTO: Artur Ribera

 

4. Font de Sant Vicenç del Bosc

Aquesta font se situa al costat del torrent de Can Gordi. Al costat, sobre un turó, es troben les restes de l'ermita de Sant Vicenç. Aquesta font, documentada ja en el segle x, ja no raja. La part frontal és d'obra de pedra vista amb la part superior acabada amb un arc semicircular. El tub és de ferro colat. Per visitar tant l'ermita com la font és millor anar per la rambla de Can Bell.

Font de l'Arrabassada. FOTO: Artur Ribera

Font de l'Arrabassada. FOTO: Artur Ribera

 

5. Font de l'Arrabassada

Conjunt artístic i espectacular format per tres fonts en una gran esplanada. La construcció és de pedra arrebossada de ciment que té tota l'alçada del marge i agafa unes formes voluminoses i irregulars que recorden la Pedrera. Prop del Casino de la Rabassada. Dues de les fonts ragen.

Font de la Rata. FOTO: Artur Ribera

Font de la Rata. FOTO: Artur Ribera

 

6. Font de la Rata

Font de la Rata, a prop de la Masia de Can Borrell. Mal conservada i sense aigua, però una font molt bonica i amagada. A pocs metres hi ha un gran banc acabat amb peces de mosaic de molts colors i que representen diversos motius. Durant anys la font va estar amagada per la vegetació fins que va ser descoberta.

Font de Sant Pau. FOTO: Artur Ribera

Font de Sant Pau. FOTO: Artur Ribera

 

7. Font de Sant Pau

Està situada a la llera d'un rierol d'aigües cristal·lines i rodejada d'una abundant vegetació de la qual en destaquen uns grans plàtans. El doll i la pica estan dins una construcció ornamental feta de pedra vista en forma de cova.

Font de l'Ermetà. FOTO: Artur Ribera

Font de l'Ermetà. FOTO: Artur Ribera

 

8. Font de l'Ermetà

Ubicada en la confluència amb el torrent de Can Bell hi ha aquesta font, sota d'una alzina molt grossa. Aquesta font s'alimenta d'una mina que hi ha sobre del marge.

Consulteu el mapa interactiu amb les vuit fonts ubicades:

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem