815 propostes en els Pressupostos Participatius per triar el futur de 2,5 milions d'euros

Els ciutadans han enviat les seves propostes pels diferents barris de Sant Cugat, unes propostes que hauran de superar una fase de validació tècnica

L'Ajuntament de Sant Cugat ha recollit 815 propostes en els Pressupostos Participatius de Barri, unes propostes que quasi han triplicat la xifra del darrer any (300 aproximadament). Totes aquestes propostes passaran a una fase de validació, per garantir la seva viabilitat logística i econòmica, abans de poder començar a treballar en elles i fer la votació ciutadana final.

 

Més info: Ciutadania i entitats ja poden presentar propostes als Pressupostos Participatius

En els Pressupostos Participatius de Barri d'enguany, els santcugatencs decidiran el futur de 2,5 milions d'euros repartits en els diferents barris del municipi. Mentre que el Nucli Antic, el Centre Est i el Centre Oest decidiran en què invertir els 434.000 euros assignats, els barris de Mira-sol, La Floresta i Les Planes decidiran com invertir 416.000 euros.

Per a Marco Simarro, regidor de Participació i Barris de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Valorem molt positivament aquesta participació, especialment en el marc de la situació que estem vivint. Considerem que és una mostra que els canvis que hem plantejat en el procés dels Pressupostos Participatius s'han rebut bé i que el veïnat té ganes de participar i de contribuir a millorar els seus barris". 

Per primera vegada, els Pressupostos Participatius s'estan treballant a escala de barris per poder centrar-se més en el territori i augmentar el sentiment de pertinença i implicació de cada ciutadà al seu barri. Amb això, el Centre Oest ha comptat amb 193 propostes, el Centre Est i Mira-sol amb 154, el Nucli Antic ha tingut 114 propostes, 107 Les Planes i finalment, La Floresta 93.

Amb tot, totes aquelles propostes que superin la fase tècnica de validació començaran a ser treballades de cara a la tardor, en uns tallers participatius per prioritzar-les i seran votades a principi de l'any vinent.
 

 
Comentaris

Destaquem