Acord per a l'ús d'un dispositiu que garanteix la correcta atenció de les persones grans

L'objectiu d'aquest innovador dispositiu és reduir l'oblit i els errors en la presa de la medicació de les persones grans als apartaments Cugat Natura i al centre de dia de FIATC Residències

Els residents dels apartaments Cugat Natura i membres del centre de dia de FIATC Residències podran disposar d'un nou sistema per a evitar oblits i errors en la presa de la medicació, gràcies a la col·laboració entre FIATC Residències i Berdac Smart Services.

Aquest acord inclou incorporar el sistema IMA de Berdac en la rutina d'aquells usuaris que ho desitgin. D'aquesta manera, els usuaris compten ja amb aquest servei únic que s'encarrega de dispensar la medicació exacta que necessita cada persona en el moment oportú per a la seva presa.

Totes dues empreses acorden promoure la millora del compliment del pla de medicació prescrit entre els clients de FIATC Residències. Per això, incorporen aquest sistema amb l'objectiu de millorar el seguiment del tractament farmacològic.

Evitar errors en la presa de la medicació

A través del sistema IMA de Berdac els usuaris evitaran errors i oblits en la medicació, ja que, a través d'una alarma, el sistema avisa en el moment de la presa de la medicació. A més, dispensa només la quantitat que correspon en cada presa.

IMA evita errors i oblits en dispensar la medicació correcta en el moment just. A més, gràcies a la seva aplicació mòbil, notifica en temps real qualsevol incidència relacionada amb la presa de la medicació a un familiar o cuidador, estigui on estigui. Estalvia temps en preparar la medicació i evita desplaçaments innecessaris.

Per a Joaquim Rigau, director general de FIATC Residències, “la nostra prioritat és la millora de la qualitat de vida de les persones als qui oferim suport segons les seves necessitats, prioritats i història de vida. Per això, és imprescindible promoure el benestar físic, emocional i social de les persones. Aquesta col·laboració amb Berdac ens permetrà oferir a aquelles persones que ho desitgin una solució innovadora a un problema recurrent: l'oblit i els errors en la presa de medicació”.

Garantir el seguiment del tractament

Per a Roger Guasch, CEO de Berdac, aquest acord reforça l'objectiu de l'empresa per “arribar al nombre més gran de persones possible”. “Sabem que el seguiment del tractament és clau per a mantenir un bon estat de salut i una bona qualitat de vida i, en última instància, també ajuda a reduir els costos del sistema sanitari. Són cada vegada més els convençuts que el nostre servei IMA només aporta avantatges per a tot el sector, i aquest acord amb FIATC Residències és una bona mostra d'això”, declara.

Compromesos amb la qualitat de vida de les persones grans

FIATC Residències desenvolupa una comesa de serveis integrals per a persones grans de la mà d'un equip multidisciplinari expert i sota el model de l'atenció centrada en la persona. Ofereix servei d'atenció a domicili, centre de dia, residència i apartaments, amb serveis en les zones de Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Mollet del Vallès. Actualment es troba en procés d'expansió amb 4 nous centres residencials confirmats: dos a Barcelona, un a Mollet del Vallès i un altre a Alacant.

Berdac Smart Services va sorgir d'una necessitat: el control d'una persona que no podia gestionar la seva medicació. Com que no va trobar cap solució, Roger Guasch va decidir fundar l'empresa i crear el dispensador connectat de medicaments IMA dispenser. Així va néixer un projecte d'impacte social per a millorar la salut de les persones polimedicades.

 
Comentaris

Destaquem