L’AFA de la Mirada assegura que la nova ubicació proposada per l'Ajuntament és inviable

Les famílies de La Mirada veuen la proposta alternativa de l'Ajuntament com un "nyap": "Ens col·locaria de nou al 2007"

L'Associació de Famílies d’Alumnes de La Mirada assegura que la ubicació alternativa proposada per l'Ajuntament de Sant Cugat per la construcció de l'escola és "inviable". El govern municipal de Junts i ERC va plantejar l'aparcament del costat de L'Olivera com un espai alternatiu en cas que la via judicial no es desencalli i s'acabi impedint el projecte al Bosc de Volpelleres. Però des de l'Associació de Famílies no veuen clara la proposta i la defineixen com un "nyap". De fet, l'Ajuntament no va detallar els aspectes tècnics de la proposta, com la zona que comprendria o el calendari.

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

A més, tenen clar que per adequar l'espai caldria impulsar molts tràmits urbanístics que "no asseguren una solució viable, ni ràpida o àgil": "Ens col·locaria de nou en el punt de sortida de 2007". Per això, aposten per mantenir la ubicació al Bosc de Volpelleres i respectar l'actual projecte educatiu. 

El trasllat dels mòduls

Una de les denúncies és que part del nou emplaçament està ocupat pels mòduls d'educació infantil de La Mirada, cosa que impediria la construcció de l'escola. "L'Associació de Famílies d'Alumnes es mostra fermament contrària a tocar uns equipaments que han aconseguit, adequat i millorat amb molt de sacrifici. Suposaria també perdre la poca vegetació que fa ombra natural aconseguida al pati. I aquesta opció implicaria fugir d’un conflicte veïnal per iniciar-ne un altre", alerta l'entitat en un comunicat.

"El trasllat dels mòduls d’infantil provocaria encara més problemes i incrementaria la situació precària actual, en una comunitat que acumula molt patiment i malestar", afegeixen les famílies, que recorden que un informe tècnic de l'Ajuntament de Sant Cugat, liderat llavors pel tripartit, va descartar aquesta ubicació. De fet, segons la llavors alcaldessa, Mireia Ingla, no hi havia cap ubicació alternativa fora del Bosc de Volpelleres. 

Al costat de vies amb molt trànsit i d'una benzinera

captura de pantalla 2023 09 13 a les 9 01 41

Més enllà d'aquest fet, l'Associació de Famílies enumera altres factors que fan "inviable" la proposta del Consistori i posen en dubte la seva "idoneïtat". Per una banda, apunten que la ubicació es troba dins de la zona d'indefensió del mapa de Protecció Civil, a més de trobar-se a prop d'una benzinera.

A més, destaquen que la parcel·la està envoltada per dos vies principals de trànsit, que "són un important focus de contaminació directa". També posen de manifest que la proposta afectaria un centenar d'arbres, "alguns d'ells de gran valor com roures i alzines". Finalment, recalquen que implicaria ubicar les dues escoles públique de Volpelleres (L'Olivera i La Mirada) una al costat de l'altra: "Es traduiria en problemes de mobilitat" i infraestructures necessàries".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem