Així s'ha viscut la Festa Major de Sant Cugat

Quatre dies de celebració, més de 150 activitats i molta calor han definit la festa d'enguany

Sant Cugat del Vallès ha viscut intensament quatre dies de Festa Major marcada per les altes temperatures i per l'ambient festiu a places i carrers. Una Festa Major que arrencava el dijous, 27 de juny, i que es tancava aquest diumenge, dia 30, i que ha comptat amb unes 160 activitats per a tots i els gustos i edats, malgrat que s'han hagut de suspendre algunes de les propostes per l'onada de calor.

No us perdeu les millors imatges de la Festa Major de Sant Cugat.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.


La Festa Major de Sant Cugat del Vallès arrencava el dijous, dia 27 de juny, amb el Seguici d'Inici des de la plaça d'en Coll, i finalitzava a la plaça de la Vila amb el pregó del Club Muntanyenc. Un pregó en vers el qual l'entitat reivindicava la seva tasca a la ciutat.

Reviviu el seguici d'inici i el pregó en vídeo, i també amb les millors imatges de les activitats.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

També dijous arrencava la Festa Major Alternativa amb el pregó de Fridays for Future, que podeu reviure amb vídeo i amb les imatges d'aquest espai a la rambla del Celler.

Batalla de penyes a la FMA. Foto: Alex Gómez

El Hip Hop tornava amb el Festival de l'Escola Sant Cugat per la Festa Major (mireu el vídeo), i la Caseta del CPA obria portes un any més a Josefina Mascareñas, alhora que arrencava l'activitat a la DesPlaça Jove.

Hip Hop de la mà dels grups de ball de l'Escola Sant Cugat i Ibi & Pau Arnal. FOTO: Paula Galván

Inauguració de la caseta del CPA a la Festa Major de 2019. Foto: Alex Gomez

Ja a la nit, L'Esbart Sant Cugat estrenava a la plaça de l'Om el seu espectacle de Festa Major, M'agradi o no, que podeu reviure en vídeo, i l'Orquestra Fusió estrenava Fantasia del Paga-li Joan durant el concert de Festa Major.

"M'agradi o no", espectacle de l'Esbart. FOTO: Paula Galván

Un primer dia de Festa Major que deixava un seguit d'imatges de les múltiples propostes.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

Divendres de Festa Major

El segon dia de Festa Major les activitats es multiplicaven a Sant Cugat tot i la intensa onada de calor, i les temperatures extremes que es van registrar a la ciutat. Una situació que va obligar a modificar el Correfoc infantil i jove, en tant que no hi van participar les colles convidades i es va restringir l'ús de pirotècnia aèria. També provocava que s'anul·lés la travessa running i pedalada BTT, així com la passejada de Festa Major, i s'anunciava ja la modificació del Seguici de Sant Pere per dissabte.

Al matí, la Festa de l'Aigua feia les delícies dels més petits, que podeu reviure en vídeo. Ja a la tarda, 7 vehicles participaven de la Baixada de Carros de Festa Major, que va deixar imatges com aquestes, i la Trobada de Balls i Entremesos feia gaudir de la cultura popular a la plaça d'Octavià, com es pot veure en aquest vídeo. Mentrestant, el Tast de Vins amb ritme! s'estrenava al Celler Modernista.

 

Balls i Entremesos d'arreu de Catalunya a la plaça d'Octavià. Foto: Alex Gómez

Ja al vespre, el Correfoc infantil i jove omplia de guspires el centre de la ciutat (mira el vídeo), i tot seguit, el Grup Mediterrània portava l'espectacle Trasdansar a la plaça de l'Om, com es pot veure en aquest vídeo, alhora que el Correplaces alternatiu aplegava un centenar de persones a Sant Cugat.

Trasdansar: espectacle de dansa d'arrel tradicional per el grup Mediterrania. Foto: Bernat Millet.

La jornada finalitzava amb l'espectacular Seguici nocturn que va deixar imatges singulars i sorprenents recollides en aquest vídeo.

Seguici Nocturn 2019. FOTO: Paula Galván

No us perdeu les millors imatges del segons dia de Festa Major.

Festa de l'aigua. Foto: Bernat Millet.

El Dia de Sant Pere de Festa Major

Entre altres activitats, el dia de Sant Pere, dissabte de Festa Major, se celebrava el Ball de Caparrots i Capgrossos, que deixava aquest vídeo i múltiples imatges. Mentrestant, s'anul·lava l'Estovallada per les altes temperatures.

Ball de Caparrots i Capgrossos per Festa Major 2019. FOTO: Paula Galván

Pel que fa a esports, se celebrava el torneig de partides simultànies d'escacs, el torneig 3x3 de bàsquet, i el quadrangular de petanca de Festa Major. No faltava la Festa de l'Esport al carrer, la tradicional passejada de motos, ni el torneig de volei platja.

Ja a migdia, se celebrava la Festa Intercultural, mentre que més tard se celebrava la Festa Holi a la Desplaça Jove (reviu-ho en vídeo), així com la rua De Bolívia a Sant Cugat, que podeu recordar amb vídeo. També un ensurt durant la tarda, quan una noia havia de ser traslladada a l'hospital en helicòpter després d'ennuegar-se.

La festa del Holi. Foto: Alex Gómez

La festa grossa, però, arribava amb els actes de celebració de Sant Pere. Uns actes que començaven a les 18 hores amb el Seguici de Sant Pere, que podeu tornar a gaudir amb vídeo. Un seguici que acabava amb la reivindicació de la llibertat dels presos polítics. Tot seguit se celebrava el tradicional ball del Paga-li, Joan, que també podeu veure en vídeo.

Seguici de Sant Pere de Festa Major. Foto: Bernat Millet.

"Paga-li, Joan" El ball del vano i el ram. Foto: Bernat Millet.

A la nit, eren els Diables de Sant Cugat els que pujaven la temperatura a la ciutat amb el tradicional correfoc de Festa Major, que podeu tornar a gaudir en vídeo.

Correfoc de Festa Major. FOTO: Paula Galván

No us perdeu les millors imatges del dia de Sant Pere a Sant Cugat.

"Paga-li, Joan", ball del vano i el ram. Foto: Bernat Millet.

L'últim dia de Festa Major

El darrer dia de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès arrencava diumenge amb la matinada Bastonera, que canviava de format esdevenint una ballada estàtica per les altes temperatures. En podeu tornar a gaudir en vídeo.

Matinada Bastonera. FOTO: Paula Galván

Un dels actes més esperats, sense cap dubte, era el Concurs d'Arrossos, que omplia novament la rambla del Celler, deixant aquest vídeo.

39è Concurs d'Arrossos de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

A la tarda, l'activitat seguia amb la Diada castellera de Festa Major, amb castells de 8 a la plaça (reviviu-ho amb vídeo). I novament, la plaça es tenyia de color groc per reivindicar la llibertat dels presos polítics (amb vídeo). La tarda seguia amb el ball de Gegants a la plaça d'Octavià, que tancava la celebració de la Trobada Gegantera de Festa Major, i que podeu reviure amb vídeo.

XXIV Diada Castellera de Festa Major. Foto: Alex Gómez

33a Trobada Gegantera. FOTO: Paula Galván

La festa major es tancava amb el castell de focs artificials des del Turó de Can Mates.

Castell de Focs de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

No us perdeu les millors imatges de l'últim dia de Festa Major.

Matinada Bastonera. FOTO: Paula Galván

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?