Així seran els nous Premis Sant Cugat de l’Any: ja es poden presentar candidatures

L'Ajuntament de Sant Cugat recupera uns premis anuals de caràcter institucional, ja que el 2019 es van deixar de fer els Premis Ciutat de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat impulsa enguany la primera edició dels Premis Sant Cugat de l’Any, que recuperen la tradició d’atorgar uns premis anuals de caràcter institucional. Aquests nous guardons reprenen els tradicionals Premis Ciutat de Sant Cugat, una iniciativa de l'associació Amics de Ràdio Sant Cugat, iniciada l'any 1982 amb el nom "Santcugatenc de l'Any" que van deixar d'atorgar-se l'any 2002. Després els va recuperar l'Ajuntament fins el 2018.

Els primers nous Premis Sant Cugat de l'Any corresponen al període 2019-2023, en una edició extraordinària unificada, amb la voluntat de donar continuïtat a la darrera edició del 2018. S’atorgarà un premi individual i un de col·lectiu per cadascun dels cinc anys. A més, l’alcalde lliurarà un únic premi extraordinari a tota una trajectòria.

L'objectiu és reconèixer públicament persones o entitats que hagin tingut un ressò especial o una repercussió notable en els àmbits cultural, esportiu, artístic, científic, tecnològic, econòmic, social o veïnal de la ciutat. No tenen dotació econòmica, sinó que consistiran en una peça artística acompanyada d’un diploma acreditatiu.

L’alcalde, Josep Maria Vallès, donarà a conèixer aviat la nova imatge i el guardó dels Premis, una obra molt lligada a una important tradició local original d’un reconegut artista santcugatenc

Presentació de candidatures

Els santcugatencs ja poden presentar candidatures als Premis Sant Cugat de l’Any, lliurant una instància digital mitjançant la seu electrònica o en format paper a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. A la instància ha de constar el nom de la persona, col·lectiu o entitat proposada, una descripció breu dels mèrits, l'any al qual s'opta i la signatura de set persones avaladores. 

Tant per fer la instància telemàticament o descarregar-se l'imprès per lliurar-la presencialment, cal anar al web de l'Ajuntament. El termini per presentar candidatures a aquesta primera edició finalitza divendres 24 de maig de 2024. La gala serà al Teatre-Auditori el mes de juny. 

Com es triaran els guanyadors?

La Comissió de Propostes serà l'encarregada de validar les candidatures o proposar-ne de noves. Estarà integrada per un màxim de 10 persones i formada per tècnics municipals, periodistes locals, persones de reconegut prestigi del municipi i almenys un premiat de l'edició anterior. 

Les candidatures finalistes s'elevaran al jurat, que estarà format per l’alcaldia i les tinències d’Alcaldia i que haurà de decidir els guanyadors seguint uns criteris: 

  • Mèrits com ara la celebració d’un aniversari fundacional, mèrits esportius individuals o col·lectius, fites empresarials, reconeixements nacionals o internacionals en qualsevol àmbit, investigacions destacades, projectes d’emprenedoria d’èxit, participació en esdeveniments culturals, esportius o socials destacats fora del municipi,
  • Projectes i iniciatives que hagin estat referents més enllà del municipi i hagin internacionalitzat el nom de la ciutat fora de Sant Cugat.
  • Persones, col·lectius i entitats que hagin dut a terme iniciatives a favor de la pau, els drets humans i les persones més febles.

La història dels premis

14a edició. Premis 2018

Escola Avenç - FabLab Sant Cugat, Fundació Jeroni de Moragas, Club Voleibol Sant Cugat, Cor de Gòspel Sant Cugat i Cristina Grau. Premi Extraordinari: Eduard Jener.

13a edició. Premis 2017

Joan Hidalgo, Marta Martí, Montse Moral, Lluís Ribas i el Patí Hoquei Sant Cugat. Premi Extraordinari: Gemma Mengual.

12a edició. Premis 2016

Aula de So, Ateneu Santcugatenc, Esplai Pica-Roca, Fons Social Sant Cugat-Valldoreix i un grup d'alumnes de l’escola Thau. Premi extraordinari: Josep Canals i Gual.

11a edició. Premis 2015

Assadega'm, Banc del Temps, Casa de l'Esperança, Coral Tardor i Diables de Sant Cugat. Premi extraordinari: Jaume Pla.

10a edició. Premis 2014

Llibreia Paideia, Mira-sol Teatre, Comissió del Ball de Gitanes, Rotary Club Sant Cugat i Lectures a la Fresca. Premi extraordinari: Josep Ferré.

9a edició. Premis 2013

Taller Jeroni de Moragas, Club de Rugby Sant Cugat, Domènec Miquel, Elisabet Franch i Voluntariat per la llengua. Premi extraordinari: Imma Monsó.

8a edició. Premis 2012

Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Geganters de Sant Cugat, Rogeli Pedró, StQlímpics i Diari de Sant Cugat. Premi extraordinari: Joan Villadelprat.

7a edició. Premis 2011

Assumpció Esteban, Castellers de Sant Cugat, Oriol Abril, Delegació local de l’Associació Catalana per al Parkinson i Ubisoft Entertainment. Premi extraordinari: Victòria Camps.

6a edició. Premis 2010

Associació d’Amics de Pedra i Sang, Laura Esteve, Llar d’Avis de la Parròquia, Televisió de Sant Cugat i UPC Campus d’Excel·lència. Premi extraordinari: Pere Formiguera.

5a edició. Premis 2009

Casal d’Avis de Valldoreix, Delphi, Josep Castellví i Jordi Roca, Montserrat Rumbau i Joan Troyano, Plataforma Santcugatenca per a l’Autodeterminació. Premi extraordinari: Arcadi Oliveres.

4a edició. Premis 2008

UREF i Agrupació Teatral la Floresta, Júlia  Menéndez, Associació Familiars Alzheimer Vallès Occidental (AFA), Marxa Infantil i Eduard Ansaldo. Premi extraordinari: Emma Vilarasau.

3a edició. Premis 2007

Antoni Aguilera, Glòria Rognoni, Escoles bressol municipals de Sant Cugat, Societat Coral La Lira i Ràdio Sant Cugat. Premi extraordinari: Escola Joan Maragall.

2a edició. Premis 2006

Enriqueta Guarch, Pere Grau, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Consol Torrente i Sant Cugat Esport FC. Premi extraordinari: Centre Borja.

1a edició. Premis 2005

Aula d'Extensió Universitària, Càrites Parroquial, Erik Johansson, Pepa Llunell i Júnior FC. Premi extraordinari: TOT Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem