Ajornat el desnonament d'una família a Can Trabal

La família denuncia "l'assetjament" que han patit durant 12 anys per part dels propietaris, que ho neguen tot

El desallotjament d'una família d'una casa al carrer de l'Oceà Glaciar de Can Trabal, programat pel 16 de novembre, va quedar ajornat sense una nova data fixada. Una cinquantena de persones convocades pel Sindicat de Llogaters es van concentrar a les portes de l'habitatge per impedir l'actuació. Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial van fer acte de presència, però finalment es va ajornar el desallotjament. 

La família afectada, que fa més de 30 anys que viu a la casa i està formada per una mare i dues filles majors d'edat, té un contracte de lloguer indefinit de renda antiga. Segons expliquen, els propietaris fa més de 10 anys que les intenten fer fora a través de demandes d'impagament del lloguer o destrosses de l'habitatge que han quedat desestimades. "Són dotze anys amb assetjament, ens han posat cinc demandes per trencar el contracte de lloguer indefinit. No hi ha dret, portem 12 anys sense poder dormir", denunciaven les inquilines, que parlaven de "coaccions, talls de subministraments, pintades o vexacions". El propietari titlla de "mentides" aquestes acusacions.

"Ruïna econòmica"

El motiu que ara ha facilitat l'ordre de desallotjament i el trencament del contracte és la declaració de ruïna econòmica de l'habitatge. Una situació que es produeix quan el valor d'un immoble és inferior al d'una rehabilitació plantejada. La documentació presentada per la propietat als jutjats per sol·licitar el desallotjament tasava la casa en 35.000 euros i la rehabilitació en 70.000. 

Desnonament Nuri carrer ocea glacial 16 valldoreix 10

Al centre, una de les inquilines de l'habitatge FOTO: Bernat Millet

"És una vergonya, com pot una casa de 90 metres quadrats a Can Trabal costar això", asseguraven les inquilines. Per aquest motiu, van presentar una querella penal contra l'informe per "estafa processal" i van demanar un peritatge a l'Ajuntament de Sant Cugat, que va valorar la casa en 200.000 euros. Per això, acusen la propietat de "falsificar" l'informe i van presentar la querella.

La querella va ser arxivada i està pendent d'un nou recurs presentat per la família. Tot i que la via penal no ha acabat, el procés civil va aprovar el desnonament. La família demana que s'aturi l'ordre de desallotjament fins que no es resolgui la querella i demanen a l'Ajuntament de Sant Cugat que es presenti com a acusació particular. "Si sortim, no tornarem a entrar encara que el procediment penal ens doni la raó", lamenten les inquilines, que emfatitzen: "Hi ha un informe de l'Ajuntament que diu que no hi ha ruïna econòmica i ens estan fent fora per ruïna econòmica".

El propietari ho desmenteix tot

En declaracions al TOT Sant Cugat, el propietari de l'immoble ha negat totes les acusacions i ha assegurat que si hi ha ordre de desallotjament és perquè la justícia li ha donat la raó.

Mobilització del Sindicat

Desnonament Nuri carrer ocea glacial 16 valldoreix 2

Concentració del Sindicat de Llogaters a les portes de l'habitatge FOTO: Bernat Millet

El Sindicat de Llogaters va fer una crida a concentrar-se a les portes de l'habitatge per evitar el desnonament, a la qual van assistir el regidor de Participació, Marco Simarro; la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente; i el vocal d'ERC a Valldoreix, Lluc Cahís. "Denunciem una altra vegada que grans propietaris facin gent fora de casa seva, i més quan és gent que porta molts anys vivint i fent vida a Sant Cugat", va assenyalar Mariona Bota, del Sindicat.

A més, va carregar contra la justícia: "No pot ser que els jutjats funcionin d’aquesta manera i defensin els drets dels rics i no de la gent que viu a casa seva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem