L'Ajuntament demana fer donacions a les ONG i no recollir material per Ucraïna

L'Ajuntament de Sant Cugat ha donat diversos consells als ciutadans entre ells fer donacions i participar en les manifestacions contra la guerra

L’Ajuntament de Sant Cugat ha fa públiques les següents orientacions a la ciutadania per tal que pugui mostrar la seva solidaritat amb el poble ucraïnès davant la situació de guerra que viu aquest país europeu. Aquestes recomanacions són les mateixes que fan organismes internacionals, ONGs, Generalitat, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Federació d’ONG de Catalunya.

Es recomana: 

Fer aportacions econòmiques a les ONG que hi hagi sobre el terreny, ja que permeten adquirir materials necessaris i adequats a cada circumstància i, a més, s’adapten a les mancances ràpidament alhora que fomenten l’economia local.

Fons català de cooperació

https://www.fonscatala.org/

Donatiu mitjançant: 

BBVA, Codi IBAN: ES 91 0182 6035 4102 0160 8531

Caixabank, codi IBAN: ES 79 2100 3200 9625 0002 9627

 

Metges sense fronteres

Donatiu mitjançant el web:

https://www.msf.es/colabora/dona/fondo_de_emergencias_

 

Creu roja

Donatiu mitjançant el web:

https://www2.cruzroja.es/-/ayuda-crisis-ucrania

 

ACNUR

Donatiu mitjançant el web:

https://eacnur.org

*Trobareu altres entitats que també recullen aportacions.

 

  • Participar en campanyes de recollida de fons, organitzant activitats que aportin informació sobre el què està passant i sensibilitzin la ciutadania: sopars solidaris, documentals, taules rodones...

 

  • Adherir-se a concentracions i manifestacions a favor de la Pau, com per exemple la manifestació prevista per aquesta tarda a Barcelona (18.30h) a pl. Catalunya, convocada per la plataforma Aturem la Guerra.

 

Es desaconsella

 

  • Fer crides de recollida de material. L’arribada massiva de material suposa una despesa de diners en el transport i la logística, i una problemàtica per al seu emmagatzament. Un cost i esforç que podria repercutir directament al lloc on hi ha l’emergència. En el cas de medicaments, a més, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport.

 

  • Promoure l’allotjament en famílies, ja que es tracta d’un procés a llarg termini que requereix, per la situació en què aquestes persones arribaran a Catalunya, un seguit de recursos i dispositius d’acompanyament específics i professionals que no es poden garantir en una casa particular. Al contrari, sí que pot ser d’ajuda oferir habitatges buits (no habitacions) per destinar-los a l’allotjament de persones refugiades. Aquest oferiment s’ha de fer a través de la Generalitat (l’Ajuntament, com a ciutat refugi, ofereix fer de mitjancer entre els propietaris d’habitatges buits i la Generalitat). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem