L'Ajuntament destinarà 240.000€ perquè cap infant o jove es quedi sense casals d'estiu

L'Ajuntament donarà també suport a les entitats organitzadores dels casals d'estiu facilitant espais municipals, material de desinfecció i higiene i ajuts per combatre la COVID-19

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat, el dimarts 16 de juny al ViLab, l'oferta d'activitats d'estiu que disposarà el municipi per a infants i joves de Sant Cugat. Enguany, la proposta s'ha treballat conjuntament amb els àmbits d'Educació, Cultura, Esports, Joventut, Serveis Socials i Ciutadania de l'Ajuntament, juntament amb la coordinadora d'AFES i diverses entitats esportives i de lleure, amb l'objectiu de garantir que cap nen es quedi sense la possibilitat de fer cap activitat durant l'estiu.

Així ho explicava Núria Gibert, tinenta d'alcaldia d'Infància de l'Ajuntament de Sant Cugat, en la presentació: "Ha estat una proposta col·laborativa i col·legiada que ha sortit a causa de la COVID-19. L'educació en el lleure és un element universal i cal garantir-lo com un dret per ajudar a l'equitat entre infants".

A més, amb la intenció de garantir que cap infant es quedi sense casals d'estiu, l'Ajuntament de Sant Cugat destinarà 240.000 euros en ajusts econòmics, 200.000 euros més que l'any passat, per a aquelles famílies que no puguin fer front al pagament de l'activitat. Així doncs, els ajuts es poden sol·licitar fins al 30 de juny a la web de l'Ajuntament, amb cita prèvia a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, uns ajuts destinats a infants nascuts entre el 2004 i el 2016 i que estiguin empadronats a Sant Cugat.

 

Suport de l'Ajuntament en altres aspectes

D'altra banda, a part del suport econòmic de l'Ajuntament de Sant Cugat per garantir l'accés de tots els infants, les diferents entitats organitzadores dels casals d'estiu d'enguany rebran suport en la cessió d'espais municipals (com el cas de la Casa de Cultura o el Xalet Negre) i en la cessió de material de desinfecció i higiene, després d'una compra inicial per valor de 10.000 euros. 

A més, es facilitaran i es coordinaran espais de la via pública per fer les activitats a l'aire lliure i s'ajudarà al sobrecost de les despeses de contractació derivades de les mesures de seguretat i higiene amb una partida de 120.000€.

Finalment, l'Ajuntament donarà ajuts a les entitats per a la contractació de monitors de suport per infants amb discapacitat. Així ho ha detallat Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Joventut de l'Ajuntament: "Volem que les persones amb necessitats especials no es quedin enrere i també puguin gaudir d'aquestes activitats lúdiques. Els infants i joves fa molt de temps que estan tancats sense poder relacionar-se amb gent de les seves característiques".

L'oferta d'activitats d'estiu

Amb això, enguany el municipi comptarà amb una àmplia oferta d'activitats per fer a l'estiu. Un any més, l'Oficina Municipal d'Esports a Tothom realitzarà uns campus esportius de 10 modalitats per a infants i joves de P3 a segon de Batxillerat.

D'altra banda, les diferents AFES de les 12 escoles públiques de Sant Cugat proposaran al voltant de quasi 500 activitats, amb la col·laboració de 30 entitats de la ciutat i amb la coordinació de Paidós.

Finalment, diferents clubs esportius de Sant Cugat oferiran els seus clàssics campus d'estiu, a més d'altres entitats com els Espais Joves de Les Planes i La Floresta o l'Ohficina Jove. A més, l'Ajuntament està donant un acompanyament tècnic a les propostes de colònies i campaments, que tot no fer un ús d'equipaments municipals, també han estat inclosos.

 
Comentaris

Destaquem