L'Ajuntament estudia habilitar més aparcament a l'entorn de la plaça del Xic

El consistori vol donar resposta a la demanda de la nova associació de comerciants de la zona, que reclama pal·liar la manca d'aparcament "en un eix que ha crescut exponencialment"

L'Ajuntament de Sant Cugat està estudiant possibles ubicacions per habilitar més aparcament al voltant de la plaça del Xic. El consistori s'ha reunit aquest divendres, 23 de febrer, amb l'associació Comerciants de l'entorn del Xic, una nova entitat que s'ha constituït i que agrupa uns 120 establiments de la zona. La principal demanda de l'associació és poder disposar de més zones d'aparcament en un eix "que ha crescut exponencialment en els darrers anys", com ha defensat el seu portaveu i propietari del Cafè Belgrado, Josep Alà. 

Durant la reunió, en la qual també hi han assistit Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial, l'associació ha agraït a l'Ajuntament que hagi habilitat el camp de futbol del carrer de Víctor Català com a espai d'estacionament per als caps de setmana. Una mesura que l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha recordat que és "provisional" i que l'objectiu és retornar l'ús esportiu del camp i convertir-lo "definitivament" en un equipament pel barri. Sobre la polèmica generada per aquest canvi d'ús, Vallès ha dit que a Sant Cugat "hi ha altres zones per fer esport" i que l'activitat al camp de futbol els diumenges era "molt poca". 

Més info: El camp de futbol de Volpelleres es torna a convertir en un aparcament

L'alcalde també ha remarcat la importància de crear més aparcament a una zona d'un "fort dinamisme comercial i empresarial", amb un protagonisme destacat del Mercantic els caps de setmana. "És un important pol d'atracció de visitants de fora de la ciutat", ha dit Vallès.

Per la seva banda, tant Sant Cugat Comerç com Sant Cugat Empresarial han celebrat la creació de la nova associació de comerciants i la posada en marxa de l'estudi per habilitar més aparcaments. 

A la reunió amb l'associació han participat l'alcalde, Josep Maria Vallès; el tinent d’alcaldia de Comerç, Bernat Picornell; la tinenta d’alcaldia de Gestió Urbana i Mobilitat, Cristina Paraira; el tinent d’alcalde de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, i el regidor d’Urbanisme, Àngel Pedrós. També hi han assistit el president de Sant Cugat Emprersarial, Eduard Torres, el president local del Gremi d'Hosteleria, Roger Massegué i la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos.  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem