L'Ajuntament vol visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ el dia de l'orgull

Sant Cugat organitzarà activitats relacionades amb la lluita durant la Festa Major

Una moció amb el suport de tots els partits polítics del ple insta a seguir treballant per la lluita pels drets de les persones LGTBIQ+. Es tracta d'una proposta inicialment presentada per presentada per Junts on Sant Cugat referma la seva declaració com a municipi defensor de la diversitat sexoafectiva i de gènere i es compromet a seguir organitzant activitats pel 28 de juny, dia per l'alliberament i l’orguII de les persones LGTBIQ+.

El ple municipal ha acordat també posar en un lloc visible la bandera irisada entorn al dia de l’orguII i continuar treballant amb els col·lectius en la programació d’activitats entorn el 28 de juny (coincidint amb Festa Major), el 17 de maig (dia contra la Lgtifòbia), el 26 d’abril (dia de la visibilitat Ièsbica) el 31 de març (dia de la visbilitat trans) i altres dies importants conjuntament amb les entitats i veïns de la ciutat.

A més, el consistori es compromet a fer complir la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i treballar en la normalització familiar, laboral, escolar y social del col·lectiu de persones LGBTIQ+, contra les discriminacions i per avançar en la despatologització i ple reconeixement del dret d’autodeterminació de la identitat sexual i d’expressió de gènere. Especialment, diuen, en aquelles franges d’edat de formació o de major dependència com són "la infància, la joventut i la tercera edat".

L'Ajuntament i la lluita LGBTIQ+

El 2020 per primer cop es va celebrar a Sant Cugat la setmana de l’orgull amb la programació Sant Cugat diversa i orgullosa per reivindicar la visibilitat i els drets de les persones LGBTIQ+. Es van fer activitats per a diferents franges d’edat com curtmetratges sobre la temàtica, i diverses accions de visibilització com van ser els semàfors, la pintada de bancs irisats, la penjada de bandera durant 4 dies i la il·luminació de la façana amb la bandera irisada, així com un video divulgatiu.

Es va augmentar el 2019 la partida d’atenció del servei SAI i ara multiplica per 17 vegades les 4 hores d’atenció mensual dels anys anteriors, convertint-se en 68 les hores mensuals actuals. Es fan també 50 tallers anuals, a més de l’atenció grupal i 15 accions pròpies del SAI a l'any.

A banda, actualment existeix un grup de familiars de persones trans* arran de les accions i difusió i sensibilització fetes en els darrers tres anys.

Finalment, l'Ajuntament va aprovar recentment el Pla d’IguaItat Feminismes i LGBTIQ+ 2021-2025 que incorpora des de tots els àmbits i amb més d’un centenar d’accions la perspectiva LGBTIQ+, sent un dels principals fulls de ruta dels propers anys que ha comptat amb la participació de desenes de persones i entitats de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem