Dar al-Amal celebra el seu 10è aniversari amb l'esperança com a emblema

La casa d'acollida d'infants sahrauís celebra la seva trajectòria durant la darrera dècada i agraeix la implicació de totes les parts col·laboradores

La Casa de l'Esperança Dar al-Amal, un pis d'acollida per a infants del poble sahrauí que pateixen alguna malaltia, està de celebració i és que fa 10 anys s'iniciava aquest projecte al municipi, un projecte que s'ha mostrat ferm en els darrers anys i ha mostrat la solidaritat de Sant Cugat amb el poble sahrauí. D'aquesta manera, el Claustre del Monestir ha sigut l'escenari, el dimarts 22 de setembre, d'aquesta celebració, una celebració que ha presidit Mireia Ingla, alcaldessa del municipi.

Per a Neus Bosch, presidenta de Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), entitat encarregada de la creació de Dar al-Amal: "El setembre del 2010 iniciàvem el pis amb 4 nens i fins al dia d'avui, han sigut més de 100 infants els que han passat pel pis. Sense l'ajuda de moltes persones i entitats seria impossible haver pogut tirar-ho endavant".

D'aquesta manera, la Casa de l'Esperança Dar al-Amal acull a infants provinents del poble sahrauí, que se'ls hi ha detectat alguna patologia, perquè puguin ser tractats en el municipi, a més de facilitar-los un pla integral d'estudis i d'integració a la societat.

D'altra banda, Mireia Ingla, ha explicat el compromís de la ciutat amb el poble sahrauí: "Celebrem 10 anys d'aquesta Casa de l'Esperança Dar al-Amal i esperança és el primer que vaig sentir quan vaig visitar el pis dels infants sahrauís. El poble sahrauí viu amb unes dures condicions de vida i els infants no haurien de passar per aquesta situació".

Mireia Ingla, esquerra, fa entrega d'una placa commemorativa a Neus Bosch. FOTO: Nielo Ballart

Mireia Ingla, esquerra, fa entrega d'una placa commemorativa a Neus Bosch. FOTO: Nielo BallartA més, Ingla ha assenyalat la pluralitat de Sant Cugat, "una ciutat magnifica gràcies a la diversitat i en la qual aquests infants ens ajuden a fer-la més plural. Estem molt contents de poder compartir aquests valors amb ells i estic convençuda que aquests lligams duraran per sempre".

Amb tot, l'acte de celebració de la Casa de l'Esperança Dar al-Amal ha comptat amb un vídeo on s'ha explicat el projecte i en el qual diferents testimonis que han viscut a la casa d'acollida han narrat la seva experiència i han volgut mostrar el seu agraïment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem