Alerta per contaminació a Sant Cugat

L'alerta per contaminació s'ha declarat a causa de la persistència de pols africana en l'aire

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha declarat un episodi d’alta contaminació per partícules en suspensió a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre ells es troben municipis del Vallès Occidental com Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.

La mesura ha sigut presa a causa de la intrusió de pols africana a la regió des del passat dissabte, i que ha fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l’aire. El passat dilluns 23 es va activar un avís preveniu per una alta concentració de PM10. Després de quatre dies consecutius amb volums superiors al valor del límit diari a més d’una estació, s'activat, doncs, la fase d'alerta.

S’estan mesurant nivells elevats de PM10 en diverses estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA). Aquest dimarts les estacions de Barcelona (Gràcia-Sant Gervasi) i Montcada i Reixac van superar el valor de referència diari per a les PM10 de 50 micrograms per metre cúbic

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat indiquen que, tot i que la fase d'alerta està activada, "hi ha un seguit de recomanacions però en cap cas hi haurà restriccions al trànsit". La raó és que aquestes s'apliquen des de la Generalitat de Catalunya en cas d'acumulació de diòxid de nitrògen (NO2), i no per acumulació de PM10, que es tracta d'una particula natural.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem