Àlex Torregrosa, de Sant Cugat a Harvard passant per la UPC

Torregrosa està estudiant una doble titulació: enginyeria industrial i enginyeria informàtica, i farà el seu Treball Final de Grau a Harvard

Harvard comptarà a partir del setembre del 2020, i durant aproximadament 6 mesos, amb presència santcugatenca, i és que l'estudiant Àlex Torregrosa farà el seu Treball Final de Grau en aquesta prestigiosa universitat americana, una de les més ben valorades i amb més història del món. El santcugatenc encara no té una concreció de la investigació que vol realitzar, però té clar que la temàtica serà arquitectura de computadors.

Doble titulació a través del CFIS

Torregrosa està en l'últim any de la seva etapa acadèmica universitària, que omple de coneixement realitzant una doble titulació d'enginyeria industrial i enginyeria informàtica a la UPC. Ho fa des del programa del Centre de Formació Interdisciplinària Superior, del qual cada any només poden gaudir un reduït grup de 40 alumnes. Gràcies a aquest programa, la carrera no representa cap cost econòmic per a l'estudiant que, a més, té l'oportunitat de realitzar el seu Treball Final de Grau a l'estranger, tutelat per un investigador de la universitat en qüestió.

Per això, l'estudiant santcugatenc se sent molt agraït amb el programa, tal com explica al TOT Sant Cugat. Cal destacar que el Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) és un centre d'excel·lència de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) creat per captar, seleccionar i tutoritzar estudiants amb capacitat i motivació suficients per cursar uns estudis interdisciplinaris dins d'una oferta de formació innovadora que inclou una o més de les titulacions de grau que conforma l'oferta de la UPC.

"Una oportunitat espectacular"

El jove santcugatenc valora com a "una oportunitat espectacular" el fet de poder fer el seu TFG a Harvard, tot i reconèixer que el que el va fer escollir "no va ser la universitat en si, sinó la temàtica del treball" que podrà desenvolupar. De fet, explica que la seva prioritat era poder anar a la Massachusetts Institute of Technology (MIT), però es va decantar per poder investigar sobre arquitectura de computadors a Harvard. "M'interessava més la temàtica que l'MIT", diu al TOT Sant Cugat.

Encara queden mesos, i Torregrosa ha d'escollir entre dos investigadors que li hauran de tutelar el treball. "M'han dit que vagi uns dies allà, que ho vegi, i que esculli amb quin grup d'investigació vull treballar", apunta. Un grup d'investigació en el qual cada alumne que en forma part treballa individualment la seva temàtica, però que pot generar sinergies acadèmiques positives per a l'estudiant.

La vida a Harvard

Àlex Torregrosa sap que anirà a Harvard becat, però encara no coneix amb quina quantitat, la qual cosa no li permet saber quina mena d'habitatge pot buscar per establir-s'hi durant els mesos que duri la seva investigació. "Estic una mica perdut, m'està arribant tot de cop", assenyala. De fet, explica també que li han dit que serà "el més jove del grup d'investigació".

Així, l'estudiant santcugatenc sap que viurà una experiència acadèmica única a Harvard, però encara no ha pogut definir com afrontarà la personal. "T'has de buscar la vida. La beca em cobreix una part, però encara no sé quina quantitat. He de mirar bé què puc fer", sentencia.

 
Comentaris

Destaquem