Alguns consells de Mossos d'Esquadra per garantir unes vacances segures

El Cos policial alerta que a l'estiu cal parar especial atenció a la llar, als viatges per autopista i a les estones de bany

Les vacances d'estiu són per a molts el moment de relaxar-se, però Mossos d'Esquadra alerta que s'ha de mantenir la guàrdia per a evitar accidents o furts. En aquesta línia, el Cos policial facilita alguns consells de seguretat per la llar, el viatge en cotxe i el bany a l’hora de marxar de vacances.

Recomanacions per a protegir la llar

Mossos d'Esquadra assenyala alguns consells de fàcil execució per a garantir la seguretat a la llar, començant per tancar la porta amb clau, també la porta comunitària i controlar mentre es tanca la porta del pàrquing per evitar que ningú entri. S'aconsella també revisar sovint la correspondència i, en marxar de vacances, no explicar-ho. 

Consells de Mossos d'Esquadra per una llar segura

Consells de Mossos d'Esquadra per una llar segura


El Cos també recomana invertir en sistemes d'alarma a la llar per quan aquesta es quedi sola. En primer lloc, connectar sempre l'alarma i posar sensors i càmeres que controlin el perímetre de la casa o jardí, també volumètrics o sensors als passadissos i sensors a les finestres. Cal parar especial atenció a les petites finestres de lavabos, i posar passadors a les finestres d'alumini que són d'obertura fàcil. 

D'altra banda, els Mossos recomanen demanar a algú que reculli la correspondència, no tancar les persianes del tot o deixar algun llum encès o roba a l’estenedor i no deixar cap missatge al contestador automàtic en què es dedueixi que s'està fora. També aconsellen elaborar un inventari dels objectes més valuosos amb números de sèrie, marques i models per tal de facilitar la feina a la policia en cas de robatori.

Consells per un bany segur

Protecció Civil indica un extens llistat per a gaudir d'un bany segur tant en platges com en rius, pantans, piscines o estanys. A grans trets, alguns consells destacables són vigilar les pertinences o no portar objectes de valor. 

Consells de seguretat per a banyistes

Consells de seguretat per a banyistes

 

Evitar furts a les autopistes

La policia adverteix, finalment, que els desplaçaments en vehicles per autopista o les aturades en àrees de descans són situacions potencials de patir un furt. Per a evitar-ho, s'aconsella planificar bé el viatge i mantenir sempre el vehicle tancat evitant distraccions. 

Seguretat en les autopistes

Seguretat en les autopistes

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem