contingut promocionat
PANTA REI

Alliberar hormones del benestar per sentir-se bé

La serotonina és el nostre antidepressiu i afecta al nostre humor

El nostre estat d’ànim és molt important, ja que d’ell depèn cap a on es guiïn els nostres pensaments i de com acabem actuant. Si ens sentim tristos o empipats focalitzarem més cap a estímuls externs negatius i generarem un bucle que ens fa sentir pitjor. Per trencar amb aquesta dinàmica tòxica devem alliberar les nostres hormones del benestar. I quins són aquests promotors interns responsables del nostre benestar?

Endorfines: les endorfines són la nostra morfina interna i quan són alliberades ens donen sensacions de benestar i fan que el nostre cervell estigui més receptiu a estímuls externs positius.

Dopamina: la dopamina és la base de la nostra motivació interna i quan la segreguem promou que realitzem conductes proactives que beneficien i recompensen de forma positiva el nostre cos.

Oxitocina: l’oxitocina és l’hormona del plaer social i ens proporciona sensacions de plaer i confort que ens generen una actitud més prosocial rebaixant la nostra irritabilitat i agressivitat.

Serotonina: la serotonina és el nostre antidepressiu i afecta al nostre humor i al nostre rellotge intern. La serotonina ens ajuda a conciliar millor el son, a relaxar-nos i a crear estats de benestar que rebaixen el nostre estat d’ansietat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem