Alumnes amb necessitats educatives específiques exposen al Casal Torre Blanca

La mostra 'Penjats d'un fil' s’inaugura aquest divendres i es podrà visitar fins al 15 de gener

Els alumnes de secundària amb necessitats educatives específiques que atén la Fundació Main i que estudien en la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) o en el Mòdul d’Atenció Psicoeducatiu per a Adolescents (MAPA) protagonitzen l’exposició de quadres “Penjats d’un fil”. A la mostra que es pot visitar al Casal Torre Blanca fins al 15 de gener de 2016, i hi han participat 28 alumnes, dels que 18 són de Sant Cugat.



Durant la mostra es podrà veure diferents paisatges realitzats amb pintura acrílica, combinada amb fils i claus. El títol de l’exposició, “Penjats d’un fil” vol ensenyar el fil com a element comú en l’elaboració de les obres; i evocar la sensació que sovint experimenta aquests estudiants que treballen les vulnerabilitats cognitives i conductuals.


A la inauguració, que es farà aquest divendres, 18 de desembre, a les 13.30 hores, hi assistirà la regidora d’Educació, Esther Salat i se servirà un refrigeri elaborat pels mateixos alumnes al taller de cuina.

Millorar l'autoestima

Els seus dèficits cognitius i en habilitats socials d'aquest col·lectiu els produeix angoixa, encara que amb activitats creatives i positives com la participació en una exposició de quadres, els fa adonar-se que tenen moltes potencialitats i que les han de mostrar a la societat. És per això que una experiència com aquesta els dóna l’oportunitat d’expressar una mirada creativa per enriquir-se estèticament les seves possibilitats de comunicació i apoderar-se de la seva pròpia autoestima.

 
Comentaris

Destaquem