Alumnes d'ESO de Sant Cugat es manifesten en contra del canvi climàtic

Una 50a de joves de tots els instituts públics del municipi, i aixoplugats dins de Fridays for Future Sant Cugat reivindiquen un planeta sense plàstic i amb millor aigua

Una 50a de joves, que representen a tots els institus públics de Sant Cugat dins de la secció local de Fridays for Future s'han manifestat, el divendres 22 de març, pel centre del municipi per reclamar mesures polítiques contra el canvi climàtic, un planeta sense plàstic i millor qualitat de l'aigua, i responsabilitat individual i col·lectiva per fer front a les causes que provoquen el canvi climàtic. Aquest és el segon divendres que es manifesten, després que ja ho van fer el passat, i ho seguirant fent en els futurs. "Ens manifestarem cada divendres", explica una jove del grup.

Així, la comitiva s'ha reunit a la plaça de Lluís Millet, al voltant de les 18 h, des d'on han començat la manifestació per diferents carrers cèntrics de Sant Cugat, acompanyant amb càntics contra el canvi climàtic: "Menys plàstics i més aigua", cantàven, per exemple. "Ni un plàstic més, no una espècie menys", entonaven també. Finalment, la manifestació ha acabat a la plaça d'Octavià.

La llavor

Fridays for Future és present arreu del món, després que l'agost del 2018, un jove sueca de 15 anys, Greta Thunberg, s'assegués davant del Parlament Suec cada dia durant tres setmanes, per portestar contra la manca d'accions polítiques contra el canvi climàtic. La jove va publicar a través de les xarxes socials la seva acció, i de seguida es va fer viral. El 8 de setembre del 2018, Thunberg va decidir continuar la protesta fent la mateixa acció cada divendres, fins que el Parlament suec va prendre mesures per seguir en la línia dels acords de París contra el canvi climàtic. Arran de la iniciativa d'aquesta jove, gent d'arreu del món va agrupar-se per protestar davant dels diferents parlaments i ajuntaments, fins a inspirar la formació de col·lectius estudiantils en moltes ciutats del món.

 
Comentaris

Destaquem