Alumnes de Sant Cugat participen en la 6a edició dels tallers d'Educació Financera

3 centres escolars de Sant Cugat oferiran tallers als alumnes de 4t d'ESO perquè coneguin els conceptes bàsics d'economia financera

Més de 570 alumnes de 4t d'ESO de tres centres escolars de Sant Cugat participen en la 6a edició dels tallers d'Educació Financera impulsats per l'Institut d'Estudis Financers (IEF), juntament amb la Generalitat de Catalunya. El programa està dirigit pels alumnes de 4t d'ESO i té com a objectiu d'oferir conceptes bàsics d'economia financera. 

Els continguts del programa EFEC no formen part del programa educatiu impartit a la secundària. Aquests, es divideixen en 6 tallers temàtics de 60 minuts de durada, els quals són impartits per voluntaris vinculats a entitats financeres; per professionals vinculats a associacions del sector econòmic-financer i per funcionaris de l’Agència Tributària de Catalunya, així com professors de secundària dels centres participants.

Els diversos tallers introdueixen diferents conceptes de finances que s'adapten a la realitat dels joves. Un dels nous tallers d'enguany és "Els impostos i tu", que ofereix una visió més àmplia sobre per a què serveixen els impostos i sobre com llegir una nòmina. Els continguts també els ajuden a saber com administrar els seus diners, a evitar el sobreendeutament, a l'estalvi a llarg termini o a conèixer que el dret bàsic dels consumidors és el dret a la informació. 

Durant aquest curs se celebraran més de 2.600 tallers de finances bàsiques a prop de 360 centres de 4t d'ESO de Catalunya. 

 
Comentaris

Destaquem