Alumnes del Thau creen robots subaquàtics en el marc d'un projecte internacional

El projecte ha estat impulsat pel professor i investigador científic Ed Moriarty

24 alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Thau estan creant, des de zero, robots subaquàtics, en el marc d'un projecte internacional, que es realitza en centres educatius d'arreu del món, impulsat pel professor i investigador científic Ed Moriarty, del Massachusetts Institute of Technology (MIT). El projecte es desenvolupa en un taller opcional, que es realitza fora de les activitats lectives del centre.

El divulgador de les STEAM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques), ha portat a Catalunya la iniciativa de la creació des de zero de robots subaquàtics amb els alumnes del Thau i de dos centres educatius més de Catalunya, el Thau de Barcelona i els CIC batxillerats, de la Institució Cultural CIC.

Els alumnes que participen en el projecte estan acompanyats per un professor i cinc alumnes més del MIT de Boston. De fet, Ed Moriarty ha visitat el Thau Sant Cugat per treballar amb els alumnes.

Alumnes del Thau treballant en el projecte amb Ed Moriarty. FOTO: Cedida

Alumnes del Thau treballant en el projecte amb Ed Moriarty. FOTO: Cedida

Objectiu del projecte

L'objectiu del projecte és impulsar el coneixement de les STEAM des d'un punt de vista molt pràctic, col·laboratiu, amb visió interdisciplinària i en anglès. A més, fomenta les vocacions cientificotècniques.

Presentació del projecte

El projecte dels 26 robots que es construiran entre els tres centres educatius de Catalunya, es presenta el pròxim 31 de gener a la piscina de La Salle Bonanova de Barcelona (16:30h), en un acte obert a tota la comunitat educativa que comptarà amb presència institucional de la Generalitat.

 
Comentaris

Destaquem