Alumnes del Viaró guanyen el 1r premi a la solució innovadora a la First Lego League

L'equip s'ha classificat per l'Open European Championship, que tindrà lloc entre el 4 i el 7 de maig a Tenerife

L'equip YPSILONVIARO, format per alumnes de 4t d'ESO de l'escola Viaró, ha aconseguit el primer premi a la solució innovadora de la First Lego League, un concurs estatal de robòtica que combina reptes d'investigació, resolució de problemes i ciència. L'equip santcugatenc va ser un dels 12 equips premiats en la final que es va celebrar el dissabte 12 de març a Girona. El triomf al First Lego League permetrà a l'YPSILONVIARO participar en la final europea, l'Open European Champonship, del 4 al 7 de maig a Tenerife.

En el concurs d'enguany el repte era trobar noves maneres de gestionar els residus i es valorava el disseny d'un robot, la realització d'un projecte científic relacionat amb el reciclatge i una presentació basada en diferents valors. "El repte es planteja a escala mundial i cada equip realitza un projecte on es busca un problema i es troba una solució", explica el cap d'estudis, Miguel Dionis.

Els integrants de l'equip són Ignacio Elías, Toni Bosch, Jose María Gallostra, Alejandro Karatzas, Jaume Gázquez, Ignasi Vilà, Javier Sánchez, Víctor Carroggio i Manuel Santomà. Per participar al certamen europeu, YPSILONVIARO està buscant espònsors per pagar-se el viatge.

Viaró repeteix al First Lego League

És el sisè any que l'escola Viaró participa en aquest concurs. El primer any hi va participar perquè un grup d'alumnes es va encaparrar a participar en el concurs. En una de les edicions un equip de l'escola va arribar a la final mundial, a St. Louis. D'ençà de la participació de l'escola en aquest concurs a l'ESO es va començar a fer una assignatura de robòtica

En el concurs participen alumnes d'entre 1r d'ESO i 1r de Batxillerat. A Viaró van participar en la primera fase, la Micro First Lego League, sis equips.

 
Comentaris

Destaquem