S'ampliarà el pati de l'Escola Turó de Can Mates

El cobriment de la pista de Mas Gener, o les pantalles acústiques de l'AP7 han estat alguns dels temes tractats al Consell de Barri de Mira-sol

L'Ajuntament de Sant Cugat ampliarà el patí de l'Escola Turó de Can Mates. Així ho ha anunciat la presidenta del Consell de Barri de Mira-sol, Pilar Gorina, durant la celebració de la sessió telemàtica aquest dilluns, 22 de juny.

Una ampliació, inicialment provisional, que ha de garantir que els infants gaudeixin de prou espai per poder sortir al pati tot i les limitacions provocades per la pandèmia de la Covid-19.

Així, inicialment, s'habilitarà una porta de sortida al parc contigu a l'escola, per donar accés a aquest espai als alumnes, on es farà un tancament provisional. Uns treballs que haurien d'estar enllestits pels voltants de Reis de 2021.

 

Pel que fa al tancament definitiu, serà necessària una modificació urbanística que faci possible que una part de la zona verda esdevingui equipament, i a la inversa, ajustant el terreny edificable al costat de l'escola que, com ha explicat Gorina, ha de permetre l'ampliació definitiva del pati de l'escola i, a més, possibilitaria la creació d'una escola d'ensenyament especial, "cm és voluntat municipal" que hauria de ser autoritzada pel Departament d'Ensenyament.

En temes d'ensenyament, Gorina també s'ha referit a l'ampliació en un grup de l'Escola Bressol Municipal El Niu per donar resposta a l'increment de la demanda, i ha remarcat la bona acollida del projecte d'escola-institut del Catalunya, que es trobarà en obres durant el pròxim curs per a l'ampliació del centre.

Altres temes tractats a la sessió

L'estat de les pantalles acústiques a l'AP-7 al seu pas per Mira-sol, la cobertura de la pista de Mas Gener, o l'estat del pàrquing de Can Cabassa han estat alguns dels molts temes tractats durant la celebració del Consell de Barri.

 

En relació amb el tema de les pantalles acústiques per minimitzar l'impacte sonor de l'autopista AP-7 al seu pas per Mira-sol, el projecte està pendent del Ministeri de Foment, després que aquest rebés el projecte modificat al mes d'octubre passat. Actualment, ha explicat la presidenta del Consell, Pilar Gorina, s'està pendent d'una reunió entre el consistori municipal i el Ministeri, previsiblement al mes de juliol, per abordar aquesta qüestió.

Pel que fa a la cobertura de la Pista de Mas Gener, Gorina ha anunciat que recentment s'ha rebut un informe de l'ACA desfavorable a aquesta actuació "en tant que hi ha la riera al costat, i pel que fa a possibles inundacions de la zona". Un informe que ha portat el consistori a convocar un grup de treball per analitzar possibles solucions i veure la viabilitat del projecte presentat. Una reunió que se celebrarà el dia 6 de juliol.

D'altra banda, l'arranjament del paviment d'aquesta pista, àmpliament reivindicat també pels veïns de la zona, es portarà als pressupostos participatius.

El complex aquàtic de Mira-sol també segueix endavant, havent rebut una dotació pressupostària de 200.000 euros per aquest 2020, i pendent de ser presentat a l'Ajuntament i als veïns el projecte definitiu.

 
Comentaris

Destaquem