Aprèn a ajudar al teu nen davant les situacions adverses

6 consells per evitar les frustacions dels nens

Els nens han d’aprendre a gestionar la frustració i les situacions adverses, més encara si tenen altes capacitats. Els nens amb baixa tolerància a la frustració acostumen a ser força exigents amb si mateixos i amb els altres, busquen satisfer les seves necessitats, mostrant-se impacients i amb dificultats per a gestionar les emocions. Per això no els fem cap favor quan els ho permetem tot i els sobreprotegim. 

Els pares tenim la responsabilitat d’ensenyar-los a gestionar les emocions, sobretot quan aquestes són negatives. Per això volem oferir-vos unes recomanacions que esperem que us serveixin per treballar amb ells. 

• Conèixer les emocions és una tasca complexa. Ajudar al nen a identificar com se sent en cada moment i què l’ha fet sentir així, l’ajudarà a conèixer-se a si mateix per poder aprendre a controlar de forma eficaç les seves emocions.

• Hem de posar límits i ser forts per mantenir-los. Si cedim quan tenen una enrabiada o ploren, estarem reforçant aquesta conducta i no aconseguirem el nostre objectiu.

• Tot té un preu i els nens ho han d’aprendre des de petits. Aprendre del compromís i l’esforç els ajudarà a no rendir-se davant l’adversitat i lluitar pels seus objectius.

• Ensenyeu-los a reflexionar sobre les situacions problemàtiques quan es trobin tranquils. Fer-ho junts els ajudarà en l’aprenentatge constructiu i els dotarà de les eines necessàries en situacions futures.

• Treballar alguna tècnica de relaxació els ajudarà a controlar l’estat nerviós i la seva conducta.

• I el més important dels consells: mostreu-los sempre el vostre suport incondicional

 
Comentaris

Destaquem