Aquest divendres comença el Gran Recapte més sostenible

La Fundació Endesa permetrà que s’incorporin a la campanya 80.000 bosses reutilitzables fetes de ‘teixit sense teixir’ que faran possible que, només aquest any, es deixin de produir 250.000 bosses

Amb l'objectiu d'avançar cap a un Gran Recapte molt més sostenible, la Fundació Endesa i el Bancs dels Aliments de Catalunya, organitzador del Gran Recapte, han signat un acord de col·laboració per eliminar d'aquesta jornada de solidaritat el plàstic. Així les dues entitats substituiran les 250.000 bosses de plàstic que s’utilitzen per a recollir els aliments dels mercats i dels supermercats, per bosses reutilitzables. Amb aquesta iniciativa s’aconseguirà reduir l’emissió de 14,37 tones de CO2 a l’atmosfera. Aquesta és una de les principals novetats de la desena edició del Gran Recapte, que se celebrarà el divendres, 30 de novembre i el dissabte, 1 de desembre a més de 340 pobles i ciutats de Catalunya, així com a la resta de l’estat.

L’aportació de la Fundació Endesa es materialitza en 80.000 bosses reutilitzables fetes de “teixit sense teixir” que es distribuiran entre els diferents punts de recollida habilitats als mercats i supermercats de casa nostra. D’aquesta manera s’evitarà el consum de fins a 250.000 bosses de plàstic d’un sol ús. D’altra banda, es calcula que l’ús d’una bossa reutilitzable redueix la fabricació, consum i desaprofitament de fins a 100 bosses de plàstic, amb la conseqüent  reducció de la contaminació derivada de la seva fabricació, així com del residu de deixalla que genera. Extrapolant aquestes dades, podríem dir que l’ús d’aquestes bosses (que s’estrenen en aquesta edició amb la voluntat de ser reutilitzades en les properes) suposarà que deixin de fabricar-se fins a 8 milions de bosses de plàstic. A més, l’ús d’una bossa de  “teixit sense teixir” és reutilitzable fins a 100 vegades mantenint el 100% de les seves qualitats.

Si vols fer-te voluntari, inscriu-te a la web d'El Gran Recapte!

En la roda de premsa de presentació de la present edició, la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, confirmava que en els darrers dies s’havia assolit la xifra de 18.700 persones voluntàries, però que encara en faltaven 10.000 més per cobrir els 2.500 punts habilitats en mercats i supermercats. “Aquesta dada, però, confirma el ferm compromís de la ciutadania amb els Bancs dels Aliments, tenint en compte que es tracta de la desena edició”, assegurava.

Gràcies a aquesta iniciativa s’aconseguirà reduir un total de 14,37 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera terrestre FOTO: Cedida

Gràcies a aquesta iniciativa s’aconseguirà reduir un total de 14,37 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera terrestre FOTO: Cedida

El Gran Recapte d’Aliments és una iniciativa dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya que té com a finalitat donar resposta a la precarietat alimentària de les famílies més necessitades i que permet atendre les 200.000 persones que reben ajuda a Catalunya a través de 675 entitats socials homologades per la Generalitat. En la roda de premsa de presentació de la present edició, la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau, confirmava que en els darrers dies s’havia assolit la xifra de 18.700 persones voluntàries, però que encara en faltaven 10.000 més per cobrir els 2.500 punts habilitats en mercats i supermercats. “Aquesta dada, però, confirma el ferm compromís de la ciutadania amb els Bancs dels Aliments, tenint en compte que es tracta de la desena edició”, assegurava.

Una altra gran novetat de l’edició de 2018 és la posada en marxa del Gran Recapte Online, que a més de facilitar les donacions, sumarà a la iniciativa plataformes de comerç per Internet com Ulabox, Caprabo o Condis, entre d’altres.

Apropa't als punts que col·laboren amb el Gran Recapte a Sant Cugat

ALDI Av. De la Via Augusta, 129
AMETLLER ORIGEN C/ Cerdanya, 2 - C/ Vic, 28
ESCLAT Av. Via Augusta, 103
CAPRABO Rambla Celler Cooperatiu, 115
CAPRABO Salvador Espriu, cantonada Pau VI
CAPRABO Parcel·la A, Can Sant Joan
CONDIS Cristofol Colom, 30
CONDIS Girona, 21
CONDIS Torreblanca, 2 (Mercat)
CONDIS Pont Can Vernet 17-19
CONDIS Passeig Mas Roig, 61
CONSUM Av. Rius i Taulet, 49
DIA Av. Cerdanyola, 53-55
FACSA Av. Cerdanyola, 6
LIDL Via Augusta, 133-135
MERCADONA Rambla del Celler, 29
MERCADONA C/ de Valldoreix, 38
MERCADONA C/ Vallseca s/n- Av. del Bell Indret s/n - Pl. Ausias March 1-9
MERCADONA C/ Antoni Bell, 4-6
SPAR-VALVI C/ Santa Anna, 5-7
SUPERCOR Pg de Lluís Domènech i Montaner, 2
VERITAS Av. Lluis Companys, 31-33
EROSKI Av. Vía Augusta, 2-14.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem