contingut promocionat

 

download

 

Aquesta és la raó perquè és important que mengis meló al setembre

El meló és una fruita amb molts beneficis per a la salut

El meló és una fruita dolça, sucosa, refrescant i saborosa. És una de les fruites més grans, amb un pes que varia entre els 700 gr. i els 4 kg., segons la varietat.

 

SANT CUGAT FRUITS BANNER 300X250

 

Aquesta fruita molt preuada, es pot consumir en amanides, macedònies, postres i entrants. Existeixen unes 850 varietats, entre les quals, les més conegudes són:

  • Groc (destaquen el Canari i l’Or): es caracteritzen per tenir l’escorça groga i la polpa de color blanc cremós
  • Verd (destaquen el Pell de granota i el Tendral): són de color verd, més o menys fosc, a vegades amb taques, de forma allargada i mida gran.
  • Cantalup: són de forma esfèrica i tenen un reticulat gruixut en la superfície. La polpa és de color salmó i aromàtica.
  • Honey dew: és de forma oval, la seva escorça és llisa i suau. La polpa és molt sucosa, ensucrada i cruixent, d’un color groc pàl·lid.
  • Gàl·lia: de forma arrodonida, escorça de color verd que passa a groc en madurar. La polpa és blanca verdosa, de consistència mantegosa, amb un exquisit aroma.

Gràcies a les seves propietats, el consum de meló és aconsellable per a totes les edats. D’entre els seus beneficis, destaquem que és ideal per a dietes d’aprimament; també és bo per al sistema nerviós i muscular; prevé l’envelliment; afavoreix la formació de glòbuls vermells; és diürètic, i una mica laxant; reforça el sistema immunològic; millora dents i ossos, etc. Ara és el millor moment de menjar-lo, ja que al setembre és fruita de temporada i arriba en el seu millor moment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem