Arrenca la Festa Major de Sol i Aire amb un pregó reivindicant la seva singularitat

El barri estarà de celebració fins al diumenge, 30 de juliol

D'urbanisme i de la singularitat del barri de Sol i Aire és del que ha parlat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, fent el pregó que ha donat el tret de sortida a la Festa Major del barri aquest divendres, 28 de juliol.

"Les persones i les famílies van allà on poden establir-se i desenvolupar els seus projectes vitals. No allà on els manen, sinó allà on disposaran de recursos, d'oportunitats i de qualitat de vida", ha afirmat Calvet fent referència a la planificació urbanística dels municipis. Tres conceptes que ha desenvolupat arribant a la conclusió que són tres elements que "generen un entorn i una cultura, una societat, en definitiva, que evoluciona i es fa realitat, per exemple, en una associació de veïns i en una festa major".

El pregó l'ha pronunciat Damià Calvet  FOTO: Lali Álvarez

Precisament d'aquesta ordenació del territori, ha dit, "en parla l'urbanisme". Un urbanisme que "ha d'estar al servei de les persones", ha afirmat, explicant la complexitat de les accions que es porten a terme. En aquest sentit ha parlat de les oportunitats de què disposa Sol i Aire per la seva posició urbana i, alhora, enclavat al mig del Parc de Collserola. Un barri on ha destacat la necessitat de trobar un equilibri entre qualitat de vida, i preservació de l'entorn natural.

"I en aquest equilibri, Sol i Aire. Les teories i les modes de la planificació territorial i l'urbanisme l'hi han trobat totes les virtuts i també tots els defectes. Però és una realitat. Tossuda", ha afirmat, reivindicant aquesta realitat com a "ajuda per mantenir l'equilibri que esmentàvem, l'equilibri entre la preservació i l'ús".

"Costarà. Ha costat i costarà", ha dit, però ha assegurat que "tenim clar el full de ruta".

Prop d'un centenar de persones ha assistit a l'acte FOTO: Lali Álvarez


Per tancar el pregó, Calvet ha fet uns versos parlant del barri. Fent referència als personatges sorgits del barri, a Cal Castillo, o a la fauna de Collserola. "No sols els senglars, sinó ciclistes i runners", ha dit irònicament. També ha lloat la tasca del Grup d'autoprotecció del barri, i ha engrescat els veïns a gaudir de la festa.

Tres dies de Festa Major

La festa major a Sol i Aire arrencava aquest divendres, 28 de juliol, amb el pregó de Damià Calvet, una exposició d'horts i collites dels veïns de la zona, un sopar de germanor i ball a la fresca.

Exposició d'horts i collites FOTO: Lali Álvarez

Les activitats seguiran dissabte a la tarda amb la Festa infantil a partir de les 17.30 hores, amb diversos jocs d'aigua i xocolatada.

Diumenge, a partir de les 12 hores, es realitzaran pràctiques del Grup d'autoprotecció Sol i Aire. A les 14 hores hi haurà fideuada i es farà un sorteig de regals. La festa finalitzarà amb jocs de taula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem