L'Arxiu Nacional de Catalunya ja custodia el llibre de condol d'Arcadi Oliveres

L'exemplar s'incorpora al fons documental que va dipositar Oliveres el passat 1 de març a l'Arxiu Nacional de Catalunya

El llibre de condol "En Record. Arcadi Oliveres" ha estat entregat a l'Arxiu Nacional de Catalunya el dijous 16 de setembre a les 19 h, on es custodiarà a partir d'aquest moment. L'elaboració d'aquest llibre va ser iniciativa de l'Ajuntament i de la Universitat Internacional de la Pau. 

Natàlia Garriga, consellera de Cultura i l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, han estat les encarregades de lliurar l'exemplar en el qual diferents autoritats locals, familiars, veïns i amics van voler deixar constància del seu afecte personal cap a l'activista. El llibre de condol s'incorpora al fons documental que va rebre l'Arxiu Nacional de Catalunya en mans del mateix Oliveres. "No hi ha lloc millor per tancar aquest cicle que a l'Arxiu de Sant Cugat, la ciutat d'Arcadi", ha volgut destacar l'alcaldessa Ingla. "És una persona que ha sacsejat la consciència de moltíssima gent".

L'activista va lliurar el passat 1 de març part del seu arxiu personal, aplegat en 26 caixes de trasllat, al centre arxivístic, en un acte privat en presència de l'alcaldessa Ingla i Àngels Ponsa, aleshores consellera de Cultura. 

 

Més info: Arcadi Oliveres dona el seu fons documental a l'Arxiu Nacional de Catalunya

L'acte ha estat presidit també per Francesc Balada, director de l'Arxiu, que ha qualificat el conjunt documental de l'activista com un "testimoni molt potent de la tradició i l'activisme social en defensa de la pau i la justícia social".

El fons documental d'Oliveres s'ha tancat amb la signatura de la consellera Garriga i amb la seva dedicatòria, la qual ha llegit públicament, i on ha destacat el "compromís incansable amb la recerca del bé comú i l'equitat" de l'homenatjat. A més ha definit a l'activista com a un "referent ètic pel nostre país". 

Arcadi Oliveres, fill predilecte de Sant Cugat, ha rebut recentment i a títol pòstum, la medalla d'Or de la Generalitat.

Més info: Arcadi Oliveres, fill predilecte de Sant Cugat a títol pòstum

Entrega del llibre de condol d'Oliveres a l'Arxiu Nacional de Catalunya. FOTO: LocalPress.

b1df718d d27f 418f 85fd 649e3cc37da7

 

 
Comentaris

Destaquem