L'Assemblea Ciutadana neix per a que els santcugatencs debatin temes d'interès general

Aquest espai surt del nou reglament del Consell de Ciutat

La regidoria de Participació ha presentat un nou espai de debat per a la ciutadania. L’Assemblea Ciutadana té l'objectiu de servir per a que qualsevol santcugatenc major de 16 anys pugui donar la seva opinió sobre el tema que es tracti a cada sessió. 

Dimecres, 13 de juliol, el segon tinent d’alcaldia amb regidoria delegada en Participació i Barris, Marco Simarro, ha presentat aquesta eina, acompanyat de Carles Castell, membre del Consell de Ciutat, ens d'on surt aquesta nova proposta.

Es tracta d'un espai de participació obert a tota la ciutadania i entitats per presentar i debatre propostes d'interès pel municipi. Segons ha explicat Simarro, es celebrarà mínim un cop l'any, i es tractaran temes específics proposats prèviament pels membres i per una comissió que en farà seguiment.

Els resultats de l'Assemblea Ciutadana no seran vinculants. "És un debat, però la comissió i el Consell de Ciutat traslladaran les propostes a cada àmbit i allà, en cas de ser aprovades, es durien a terme des del calaix de pressupost concret de cada regidoria.

La primera convocatòria està prevista per l'octubre de 2022 i tractarà sobre la gestió de Torre Negra i l'entorn de Collserola. "Creiem que és fonamental que la població prengui partit en les qüestions locals", ha afirmat Simarro.

"Hem creat complicitat interaccionant amb la població malgrat els dos anys de pandèmia", ha dit Simarro. "Volem anar generant diversos espais de participació, però que interaccionin entre ells. I fer crear més cultura de la participació".

Sobre la interacció amb altres espais de participació, Castell ha especificat: "No es solaparà ni duplicarà esforços. Es busca que les temàtiques siguin generalistes, no personalitzades, perquè per això hi ha altres espais com els Consells de Barri".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem