Aturat un desallotjament en un espai okupat a la Floresta: "No fem mal a ningú"

Una de les persones que habita l'espai ha confirmat que actualment hi viuen 8 persones, entre les quals hi ha nens

El Sindicat de Llogateres i desenes de persones concentrades han aconseguit aturar un desallotjament d'un espai okupat a la Floresta, ubicat al carrer de Bonavista, per damunt de l'estació d'FGC. Tal com ha assenyalat Cristina, una de les persones que l'habiten, s'utilitza també com a "espai social on es fan activitats". Segons explica, l'intent de desallotjament, que s'ha produït el dimecres, 19 de maig, és el segon que hi ha en aquest espai amb ordre judicial. El primer, però, va ser fa temps (6 anys).

S'atura un desallotjament en un espai okupat de la Floresta. FOTO: Bernat Millet

S'atura un desallotjament en un espai okupat de la Floresta. FOTO: Bernat Millet

El cas de Bienvenido

De totes maneres, ha reconegut també que "és un habitatge", en el qual hi ha un home de 67 anys, el Bienvenido. El desallotjament s'ha ajornat fins al mes de juliol, a l'espera que serveis socials trobi una alternativa per a aquesta persona.

 

Per la seva banda, Òscar Martí, representant del Sindicat de Llogateres ha denunciat que "el Bienvenido és una persona que no té recursos, per la qual cosa fa tres anys va okupar aquest espai". En aquest sentit, ha defensat que "fins que no es trobi un altre espai on viure, volem que es quedi aquí". De totes maneres, i tot i que Cristina ha explicat que allà hi viuen més persones, des del sindicat no hi ha "constància que hi visqui ningú més", per la qual cosa l'entitat lluita només per Bienvenido.

S'atura un desallotjament en un espai okupat de la Floresta. FOTO: Bernat Millet

S'atura un desallotjament en un espai okupat de la Floresta. FOTO: Bernat Millet

Bienvenido ha explicat que viu a la Floresta "de tota la vida" i ha apuntat que "les circumstàncies de la vida fan voltes i per coses, caus". En aquest sentit, ha explicat que va acabar en aquest espai. "Hi ha molta gent bona i afectuosa", ha dit. Pel que fa a la seva relació amb Serveis Socials, ha explicat que fa tres anys que hi té contacte.

Tres judicis guanyats pels okupes

Cristina ha assenyalat que el procés de desallotjament de l'espai, propietat de la Constructora Marcove ha passat ja per tres judicis, tots ells, segons ha dit, guanyats pel col·lectiu de persones que l'habiten. "No crec que els hi vagi d'un espai en el qual viu molta gent que, si no estigués aquí, estaria al carrer. No ho està gràcies a aquest espai. Demanem si us plau que se'ns deixi aquest espai. No fem mal a ningú, l'únic que fem és recollir gent que està al carrer". En aquest sentit, Cristina ha fet valdre que "gràcies a aquest lloc hi ha hagut molta gent que ha tingut la possibilitat d'habitar un espai abans d'anar a algun lloc millor", i ha destacat: "Per aquí ha passat gent que ho necessitava de debò".

Tal com ha apuntat l'okupa, quan van entrar en aquest espai, ara fa 10 anys, "ja feia molts anys que estava inutilitzat". Des d'aleshores "hi ha viscut molta gent" i, inclús, "ha estat un espai de pas per a molta gent que estava al carrer".

 
Comentaris

Destaquem