Augmenten els casos de Covid-19 a Sant Cugat i l'Ajuntament crida a la responsabilitat

En els darrers dies els casos de coronavirus han crescut molt a Sant Cugat, que és una de les ciutats de Catalunya amb el risc de rebrot més alt

Les dades de coronavirus han empitjorat en els darrers dies, i Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt . De fet, en les últimes 48 hores el risc de rebrot s'ha disparat, multiplicant-se pràcticament per dos. Si a 29 de juny se situava en 361, a 1 de juliol el risc de rebrot se situava ja en els 623 punts. De fet, just abans de Sant Joan, el 20 de juny, estava per sota dels 100 punts (83). Tot i això, la regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Aristoy, ha explicat que el Departament de Salut ha indicat a l'Ajuntament que l'augment de casos "és una cosa generalitzada" i ha defensat que "no és que aquí hàgim fet quelcom malament".

La Rt també ha crescut notablement, i és de 2,97 -cal destacar que es considera que la pandèmia està en creixement quan aquest indicador està per damunt de l'1. D'altra banda, pel que fa a les xifres de casos confirmats, el dimecres 30 de juny (últim dia del qual hi ha dades) es van registrar 56 positius. De fet, en els darrers 7 dies dels quals hi ha dades, s'han registrat un total de 333 positius a Sant Cugat. Per trobar dades similars cal remuntar-se al mes de gener.

Ara bé, cal destacar que pel que fa a les hospitalitzacions, les xifres no són preocupants. La mitjana d'edat dels nous contagis a Catalunya és de 25 anys, fet que fa que els nous positius no tinguin tantes complicacions com les que van tenir altres col·lectius. També hi afavoreix el fet que ja hi hagi gran part de la població vacunada. A Sant Cugat, la meitat dels habitants ja han rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna.

Preocupa el relaxament i l'Ajuntament crida a la responsabilitat

En aquest sentit, la regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Aristoy, ha confirmat que després de parlar amb el Departament de Salut, "el que preocupa no és l'augment de casos, sinó el relaxament de la ciutadania" en l'aplicació de les mesures individuals per prevenir el contagi de la Covid-19: "Potser no estem cuidant tant les distàncies com temps enrere". Aristoy també ha apuntat que un altre aspecte que preocupa a l'Ajuntament és el fet que "moltes persones confien que la primera dosi de la vacuna ja immunitza".

De fet, durant la Festa Major es van veure imatges de moltes persones sense mascareta i sense mantenir les distàncies de seguretat, com per exemple en els concerts al parc de l'Arborètum. La regidora de Salut demana que "no estigmatitzem" el col·lectiu de joves, i ha apuntat que "són l'únic col·lectiu que no està vacunat".

Per això, Aristoy ha volgut incidir en el fet que "cal continuar amb aquestes mesures que s'han mantingut". Així doncs, l'Ajuntament recomana l'ús de la mascareta, la higiene de mans o el distanciament entre les persones: "La pandèmia no ha desaparegut".

Paral·lelament, Aristoy ha recordat que "quan alguna persona té símptomes compatibles amb la Covid-19 no s'hauria de passejar per la ciutat". A més, ha destacat la importància de l'aïllament en aquests casos, i que aquestes persones es facin ràpidament una PCR: "Hem de ser el més rigorosos possible".

Tot i l'augment de casos, la regidora de Salut ha destacat que en les reunions amb el Departament de Salut, "no s'està parlant de recular en cap de les mesures ja establertes".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem