Augmenten a vuit els santcugatencs hospitalitzats per la Covid-19

Des del 14 d'agost han mort dos santcugatencs per coronavirus

Els indicadors de la pandèmia del coronavirus han millorat durant les darreres setmanes a Sant Cugat. El risc de rebrot ha caigut i la Rt es manté per sota de l'1 des de mitjans de juliol. Després de tocar sostre per Sant Joan, la Festa Major i els viatges de final de curs, els contagis de Covid-19 han anat disminuint. Tot i això, en els últims dies el descens s'ha estancat i alguns paràmetres estan empitjorant.

Els santcugatencs hospitalitzats a causa del coronavirus s'han incrementat. A 23 d'agost hi ha vuit veïns de Sant Cugat ingressats pel virus, quatre més que la setmana anterior. Tot i això, encara queden lluny les xifres del juliol, quan hi va arribar a haver una vintenta de santcugatencs a l'hospital. 

 

En canvi, els nous contagis continuen a la baixa i entre el 13 i el 19 d'agost es van registrar 77 positius, 23 menys que la setmana anterior i 127 menys que durant la primera setmana d'agost. 

Entre les ciutats amb el risc de rebrot més baix

Un indicador que està empitjorant és la Rt, que s'ha enfilat fins als 0,89 punts, mentre que la setmana anterior es trobava en els 0,60. La Rt indica el número de persones que contagia un portador de la malaltia i els experts expliquen que, quan és inferior a 1, la pandèmia està en retrocés. 

El risc de rebrot sí que segueix a la baixa i ja és de 167. És la xifra més baixa des de mitjans de juny. A més, Sant Cugat és actualment el desè municipi català amb el risc de rebrot més baix (situació que contrasta amb la viscuda a principis de juliol, quan era la ciutat amb més contagis de tot l'Estat). En el conjunt de Catalunya, el risc és de 225 i, al Vallès Occidental, de 227.

A més, la incidència acumulada a set dies és de 82,52 casos per cada 100.000 habitants. Així, Sant Cugat continua per sota dels paràmetres marcats per aplicar el toc de queda.

 
Comentaris

Destaquem