L'Aula d'Extensió enceta curs "amb ganes d'iniciar les activitats" després de la Covid

L'Aula d'Extensió Universitària torna a l'activitat després d'aturar-la per la pandèmia

L'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat ha encetat el curs 2020 - 2021 -el 20è-, després de l'aturada per la pandèmia de la Covid-19: "Vull començar amb un sentit rcord per als socis i les sòcies que ens han deixat durant la pandèmia, i donar ànims a tots els que l'han patit i l'estan patint", ha iniciat el president de l'Aula d'Extensió Universitària, Llibori Casadellà, qui s'ha mostrat content de poder tornar a reactivar les activitats.

Record de la pandèmia

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat que "no hi ha res que sigui millor que poder-nos mirar els ulls i compartir experiències com la de la inauguració de l'Aula".

I és que Ingla ha recordat tots aquells sacrificis i restriccions que s'han hagut d'aplicar durant la pandèmia de la Covid-19: "No ens haguéssim imaginat mai inaugurar un curs de l'Aula d'Extensió Universitària amb mascareta, però som aquí", ha dit després. Per l'alcaldessa, de fet, la pandèmia ha servit per "fer-nos companyia" i "posar les persones al centre". En aquest sentit, Mireia Ingla ha assegurat que "en dies com el d'avui, posem al centre de les polítiques públiques a les persones grans".

Per últim, Ingla ha destacat que "tenim una ciutadania molt conscienciada", tot i reconèixer que "estem en una situació crítica" i que "hem d'extremar les mesures".

Conferència Històrica: El Catai de Marco Polo

La història ha estat la protagonista de la primera conferència del curs '20-'21 de l'Aula d'Extensió, que ha tractat sobre Marco Polo (1254 - 1324): "Tothom sap qui és Marco Polo, però ningú en sap molta cosa", ha explicat la conferenciant Dolors Folch, experta en sinologia i fundadora de l'Escola d'Estudis de l'Àsia Oriental, i Creu de Sant Jordi.

Folch ha assegurat que per entendre la figura de Marco Polo cal entendre els Mongols: "ningú a la història va conquerir tant en tant poc temps"; i Venècia. I és que Marco Polo neix en una Venècia molt marcada encara pels vestigis de la invasió Mongola: "Això feia que viatjar fos més fàcil del que havia estat mai".

De fet, tal com ha explicat Folch, "la riquesa de Venècia venia del comerç marítim". Per això "Marco Polo entén de vaixells, entén sobre comerç i sobre diners". A més el control dels mongols sobre l'Àsia, va permetre Marco Polo "viatjar molt còmodament" per l'orient, amb només 17 anys.

I és que per Àsia, Marco Polo "va veure que hi havia un gran moviment d'espècies", amb les quals va fer negoci per Europa. "Les descipcions famoses de Marco Polo, són les descripcions de les ciutats", ha apuntat Folch. En definitiva, Marco Polo "venia d'un món molt tancat, que era Europa, i va conèixer un món molt obert, com era el de la Xina de l'època".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem