Bellaterra demana que la Generalitat invalidi la llicència de l'abocador de Can Fatjó

El ple de març de l'EMD ha aprovat una moció que exigeix, entre d'altres, el restabliment dels terrenys de l'antiga argilera

El govern de l'EMD de Bellaterra ha demanat a la Direcció General de Mines de la Generalitat de Catalunya que clausuri la llicència minera de l'abocador de Can Fatjó dels Aurons. Ho ha fet a través d'una moció aprovada per unanimitat pel ple de l'entitat municipal descentralitzada. Els serveis jurídics de l'EMD consideren que es podria estar davant del moviment de terres il·legal més gran de la història de Catalunya, ja que l'empresa Puigfel SA ha executat els treballs de construcció d'un abocador amb una llicència d'explotació minera.

Ramon Andreu, president de l'EMD, ha assenyalat que “no pot ser quan una llicència d'explotació minera s'aprofiti per fer un abocador de residus amb capacitat per a 3,5 milions de tones.

Els treballs de l'empresa explotadora de l'abocador han consistit, segons l'EMD, en moviments de terres superiors als 500.000 m3 i amb uns costos superiors als 600.000 euros. Actualment, l'argilera tindria una fondària de 70 metres quadrats, quan l'explotació minera només n'autoritza 20. El projecte d'abocador és incompatible amb la normativa vigent, que reserva aquest espai per a equipaments.

La Plataforma contra l'abocador de deixalles de Can Fatjó dels Aurons ha promogut aquesta moció, on demanava que els ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat, i també l'EMD de Bellaterra, l'aprovessin als seus respectius plens.

 
Comentaris

Destaquem