Botiga de queviures La Cooperativa

Ricard Mestre recorda la botiga La Cooperativa de La Floresta

Bonica imatge que podem situar al voltant dels anys quaranta del segle passat, d'una incipient La Floresta, on com es pot veure no existien ni carrers asfaltats, ni voreres, ni enllumenat públic. En primer terme, tenim un establiment emblemàtic a la curta història del municipi, la botiga La Cooperativa. Que en aquella època es publicitava com: "Excursionistes a La Floresta Pearson, a 25 minuts de Barcelona i 15 minuts de l'estació, es troba La Cooperativa - Es serveixen refrescos i menjars - Servei acurat i preus econòmics - Esplèndida terrassa".

Era una botiga de queviures, situada a l'avinguda d'Emeterio Escudero, on un podia trobar de tot, des d'espardenyes, a pintura, queviures, etc. Els propietaris eren els populars, en Pau i la Carmeta. A ella sempre se la podia veure anant carregada amb paquets des de l'estació a la seva botiga, un al cap i la resta a les mans, mentre el seu marit Pau, darrere d'ella, amb el seu ase anomenat "Noia" i el carro buit.

En l'actualitat segueix en peu, però fa anys va deixar de funcionar i va ser reconvertida en habitatge particular. A dalt a la dreta entre els pins, s'entreveu la casa de Cal Pere Rajoler, més coneguda per la Casa Xina, que aleshores encara estava en construcció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem