contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat logo

 

 

Ca n’Ametller, una oportunitat perquè el jovent visqui a Sant Cugat

Marco Simarro: “Tenim la voluntat de governar el futur; planificar per decidir quin i com volem que sigui el Sant Cugat de demà, maximitzant el percentatge d’habitatge públic que volem que tingui”

Sant Cugat és una ciutat d’èxit, a la que cada any vol venir a viure molta gent. Això fa que els preus de l’habitatge es disparin, i que molta gent jove que ha crescut a Sant Cugat es vegi obligada a marxar. A l’exposició virtual santcugatdelfutur.cat es pot descobrir el més destacat del projecte.

  Visita l'exposició, ara!

banner tot sant cugat 300 x 250px 100 expo canametller

 

Mantenir la cohesió i la identitat de la ciutat

Amb la renovació constant de la població del municipi està en joc poder mantenir la cohesió social i la identitat de Sant Cugat.
“El nivell de preus de Sant Cugat és molt superior a la mitjana metropolitana. Observem que hi ha una part de la població, de fills del poble, que no s’hi queden a residir, sinó que tendeixen a marxar-ne, cap als municipis de l’entorn.”, ha declarat Oriol Nel·lo. Geògraf i especialista en ordenació del territori.

Cada any, de mitjana, arriben a la ciutat unes 5.000 persones (5.172 altes al padró de mitja).  Tot i que el municipi registra creixements de població anuals en termes absoluts, cada any marxen de Sant Cugat, de mitjana, gairebé 3.800 persones (3.769 baixes del padró anuals, de mitjana). Al llarg dels últims 20 anys, les sortides de població de Sant Cugat han anat augmentant de forma progressiva. El perfil de les persones que marxen són joves, i la majoria amb estudis universitaris, i nascuts a la ciutat.

Sant Cugat té un gran repte: que les persones que viuen a la ciutat puguin quedar-se a viure.

Habitatge assequible

Ca n’Ametller és una de les darreres zones que queden per desenvolupar i, per tant, és una gran oportunitat per donar resposta a la necessitat d’habitatge. En el nou barri, un 50% serà habitatge assequible, protegit, públic, etc., el que ha de permetre, d’acord amb les estimacions actuals, duplicar els habitatges destinats a lloguer per a joves al municipi que volen seguir gaudint de Sant Cugat. En aquest sentit, el projecte de Ca n’Ametller aposta per construir habitatge assequible destinat a lloguer i per joves, el que ha de facilitar l’emancipació dels joves al municipi i donar estabilitat, ja que permet treballar per la cohesió social i el sentiment de pertinença de la població de Sant Cugat.

“Tenim la voluntat de governar el futur; planificar per decidir quin i com volem que sigui el Sant Cugat de demà, maximitzant el percentatge d’habitatge públic que volem que tingui”, ha declarat el tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro.

  Visita l'exposició, ara!

 
Comentaris

Destaquem