Cal Temerari es posiciona a favor de l’objecció fiscal

L’assemblea compta amb el suport del CASC, Procés Constituent i Unipau en el que defineix com la seva primera campanya social

L'assemblea promotora del projecte d'autogestió i participació popular Cal Temerari, juntament amb el Col·lectiu Anti-militarista de Sant Cugat (CASC), Procés Constituent i Universitat internacional per la Pau (Unipau), han engegat una nova campanya a favor de l'Objecció Fiscal a les Despeses Militars.

L’objecció fiscal és un acte de reivindicació que consisteix a negar-se a participar en la part de diners destinats a la despesa militar a la declaració de la renda. “Ja no es tracta de desobediència civil sinó d’un acte de pura normalitat ciutadana i democràtica”, declara Julià Mestieri.

Les quatre entitats han presentat aquest dilluns, 27 d’abril, a la Casa de Cultura, les propostes d’aquesta campanya en roda de premsa; “la primera de contingut social de Cal Temerari”, segons Mestieri.

El suport

La campanya d’Objecció Fiscal iniciada pel CASC l’any 1996 defensava el “intentar desviar una quantitat fixa a un projecte que realment defensi les teves lluites”. “D’ara endavant aquest projecte serà el Cal Temerari perquè és del poble, és proper i promou el treball cooperatiu”.

A més, segons dades del CASC, de mitjans de l’any 2000 al 2010, la despesa militar es va doblar.

Des de la Unipau afirmen que “és obvi que és una campanya contra l’exèrcit i que forma part de les arrels de la nostra raó de ser”. “Ens venen que l’exercit té una funció humanitària, però per això no cal armament (...) Les armes no estan fetes per aconseguir la pau”.

Procés Constituent ha mostrat el seu suport a la campanya dient que “l'exèrcit no només és l’excusa de preparar la guerra sinó l'exemple d’esfera autònoma dins la societat que s’alimenta amb recursos que podrien anar a coses més necessàries”.

Una acció de sí i no

El cartell de la campanya d'Objecció Fiscal de Cal Temerari. FOTO: Cedida

“No és només una campanya de dir que no, sinó una campanya de dir que no assenyalant el que creus que sí”. Amb això, Mestieri ha remarcat la part "potent i diferencial" de la campanya, que proposa destinar els diners objectats al seu projecte social.

Mestieri ha declarat que l'objecció fiscal "no és il·legal, no està perseguida i no és multable".

Cal Temerari ha dedicat un espai web a explicar els passos a seguir per dur a terme l'objecció fiscal.

Pròxims projectes de la campanya

  • 13 de maig, a les 18.00 hores, a la Casa de Cultura: Jornada d'assessorament per fer l'objecció fiscal col·lectivament
  • Setmana 25- 30 de maig: Xerrada sobre la despesa militar
  • Material informatiu
Més informació
 
Comentaris

Destaquem