VÍDEO: 'Canción sin miedo', l'himne del dia contra les violències masclistes

El projecte musical vol denunciar la situació que pateixen les dones

Canción sin miedo, de la cantautora i activista mexicana Vivir Quintana, s'ha convertit en un himne del feminisme. Per aquest motiu i per commemorar el Día Internacional Contra les Violències Masclistes, es cantarà durant un acte que tindrà lloc a les 12 h a la plaça Octavià aquest diumenge 28 de novembre. La cançó està relacionada amb el documental Las tres muertes de Marisela Escobedo, que parla de la realitat que viuen els dones a Mèxic i a la resta del món. 

Canción sin miedo ha derivat en un projecte musical que ha generat una xarxa de dones empoderades amb un objectiu en comú: denunciar les violències masclistes que pateixen les dones d'arreu del món cantant públicament i intentar canviar les lleis injustes de països que permeten els feminicidis amb total impunitat.

La cançó ha estat adaptada al català, així i tot han volgut conservar la primera part de l'original. Fa uns dies, desenes de dones la van interpretar pels carrers de Sant Cugat. La idea de portar-la a Sant Cugat va néixer la tardor del 2020, quan un grup d'amigues van veure la cançó i les atrapa. Van buscar una directora coral i van començar a treballar-hi. La voluntat era crear una xarxa de suport entre dones en temps de pandèmia amb la intenció d'eradicar i denunciar les violències masclistes.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem