Canvi d'hora d'octubre 2023: de l'horari d'estiu a l'horari d'hivern

Es guanyaran més hores de llum al matí i el sol es pondrà abans de les 18 h

La nit del dissabte 28 al diumenge 29 d'octubre es farà el segon canvi d'horari d'aquest 2023 i es passarà de l'horari d'estiu a l'horari d'hivern. És per això que en la matinada d'aquest diumenge 29 d'octubre s'endarrerirà l'hora, i a les tres de la matinada el rellotge tornarà a marcar un altre cop les dues. Així doncs, a partir d'aquest diumenge es farà de dia abans, però també es pondrà el sol més d'hora.

El canvi d'hora és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món. L'objectiu d'aquest canvi horari és guanyar llum durant les primeres hores del matí, i aconseguir a la vegada un estalvi energètic.

D'aquesta manera, hi haurà més llum al matí, però també es farà de nit més d'hora. El sol a principis de novembre marxarà pels volts de tres quarts de sis de la tarda i sortirà abans de dos quarts de vuit del matí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem