contingut promocionat
Logo Vitaldent CAT

 

 

Per què canviar una pròtesis removible per un implant dental?

A Vitaldent Sant Cugat tens a la teva disposició professionals qualificats en les tècniques més modernes d'implantologia dental

A diferència del que es pugui pensar, la pèrdua de peces dentals no és una cosa que afecti, exclusivament, les persones grans. De fet, la mitjana d'edat de pacients que porten implants és entre 35 i 60 anys, i és que aquest problema de salut bucodental pot sorgir per diversos motius. Des de l'aparició de malalties periodontals -causades per una predisposició genètica a patir aquesta malaltia associada a altres factors com una mala higiene dental, el tabaquisme o les dietes riques en sucres i aliments processats-, que no es tracten a temps i acaben provocant la pèrdua d'alguna peça; fins a càries o simplement un trencament de la dent, és a dir, un traumatisme dental provocat per un accident, una lesió esportiva, etc.

Implants dentals, una gran opció davant la pèrdua de dents

Si perdem una dent, les peces adjacents es van movent i desplaçant, provocant un desequilibri a la nostra boca. Per això, la primera cosa que podem fer davant la pèrdua d'una dent és anar al dentista per evitar així mals majors. Les pròtesis són el tractament més adequat per recuperar la funcionalitat i l'estètica bucal, i poden ser de dos tipus, removibles o fixes. Així, segons el cas i el diagnòstic, es col·loquen sobre les dents naturals, sobre la mucosa i/o sobre implants dentals del pacient.

Al contrari que les removibles, les pròtesis fixes no poden ser extretes pel mateix pacient, sinó que han de ser manipulades per un odontòleg. L'elecció d'unes o altres dependrà tant de l'avaluació realitzada a consulta com de les preferències i necessitats del pacient, encara que les pròtesis fixes compten amb múltiples avantatges sobre els removibles.

Avantatges de les pròtesis fixes

Aquests són els beneficis més destacats que ofereixen respecte a les pròtesis removibles:

  • Es netegen com les dents pròpies. No cal retirar-les per netejar-les -de fet, no es pot fer-, encara que es recomana utilitzar una pasta dentífrica fluorada, una seda especial que compti amb un extrem endurit, un raspall interproximal i un irrigador bucal.
  • No es desajusten amb el pas dels anys. Amb el manteniment adequat a la clínica, no es produeix cap mena de desajustament a causa dels canvis propis de l'edat que es produeixen a les genives.
  •  No necessiten sistemes de fixació addicionals, com ara la pasta adhesiva o els coixinets fixadors.
  • La subjecció és més gran que la de les removibles. No es mouen en mastegar o en parlar i no freguen les genives creant danys.
  • Atorguen un aspecte natural, ja que es dissenyen seguint el color i la forma de les dents del pacient.
  • No cal col·locar un implant per cada dent. És a dir, en cas que el pacient necessiti una arcada completa, el nombre d'implants variarà sent de 2 implants com a mínim per a l'arcada inferior, i de 4 implants per a l'arcada superior.
Per beneficiar-te d'aquests avantatges, pots venir a Vitaldent Sant Cugat, amb dentistes amb gran professionalitat per no tenir-ne por del tractament.

Por de les pròtesis dentals?

Són molts els pacients que no volen utilitzar pròtesis a causa de la por que els genera acudir al dentista. No obstant això, si no volem que es produeixi una alteració de les nostres dents quant a posició, obtenint com a conseqüència que la resta de dents es desplacin i ocupin espais que no els corresponen, cal recordar la importància d'anar al dentista com més aviat millor.

La implantologia moderna ha aconseguit una tècnica que converteix la col·locació de pròtesis en una solució ràpida, mínimament invasiva, estètica i indolora, la millor per tractar els casos en què hi ha dents caigudes o danyades.

Es tracta de la Càrrega Immediata, que consisteix en la col·locació d'una pròtesi fixa provisional immediatament o 24 hores després de la fixació dels implants dentals, amb l'objectiu que el pacient s'adapti progressivament al sistema, fins a la col·locació de la pròtesi definitiva. A més, aquest mètode també garanteix una correcta cicatrització i permet que el pacient recuperi la funcionalitat i estètica de la boca des del mateix dia que es col·loquen els implants.

No oblidis que la millor solució és sempre la prevenció. Vine a Vitaldent Sant Cugat, amb número de registre sanitari E08766814.

Presumeix de somriure amb els nous tractaments d'estètica dental FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem